Aktuelle nyheder - Gulve

Trægulve i byggeriet giver DGNB-pointTRÆfakta 15 henvender sig til både bygherrer, projekterende, udførende samt til leverandører og producenter af trægulve, der alle har en rolle i DGNB-certificeringsproceduren.

Trægulve i byggeriet giver DGNB-point

Træinformations ’TRÆfakta 15 Trægulve – DGNB-certificering’ viser, hvordan man forholder sig til brugen af trægulve i forbindelse med DGNB-certificering af et byggeri

Del artiklen på

Bæredygtighed

Fokus på bæredygtighed er nødvendig for fremtidens byggeri, og bæredygtighed står højt på både befolkningens og politikernes dagsorden. Da gulve er en væsentlig overflade i alle bygninger, er det vigtigt, som baggrund for at vælge materiale og opbygning, at kende til alle aspekter vedrørende bæredygtighed.

DGNB-certificeringsordningen kan anvendes som redskab til at belyse disse aspekter og foretage det rigtige valg, idet gulve har indflydelse på tildelingen af point i en del forskellige såkaldte kriterier.

I TRÆfakta 15 beskrives det, hvordan man planlægger implementeringen af trægulve i DGNB-processen, og hvem der gør hvad i certificeringsforløbet. Den digitale håndbog gennemgår DGNB-kriterierne, som valget af trægulve har indflydelse på, og hvad der skal til for at opnå point i kriterierne.

Håndbogen giver også en generel gennemgang af, hvad DGNB er, hvordan en certificeringsproces foregår og gennemgår de DGNB-kriterier, hvor trægulve har indflydelse på tildelingen af point. Desuden gennemgår diverse afsnit, der henvender sig til henholdsvis de projekterende, udførende og leverandører, hvad der skal fremgå af udbudsmateriale, kvalitetskontrol og hvilken dokumentation, der er nødvendig for DGNB-certificeringen.

TRÆfakta 15 indgår i en TRÆfakta-gulvserie af branchevejledninger, som er udarbejdet af Træinformation for Det faglige forum for trægulve og bygger videre på branchestandarderne i Træhåndbøgerne

-losLæs mere om Gulve

29/7 2020