Aktuelle nyheder om byggebranchen - Isolering

Roskilde Festival som innovationslab

Roskilde Festival som innovationslab

Rockwool er igen til stede på festivalen med løsninger, der ligger uden for virksomhedens traditionelle kerneområde

Del artiklen på
Et hus over 200 m2, en lydisoleret tunnel, en ølkøler og shelters, der beskytter mod kulde, varme, brand og fugt er blot nogle af de produkter, som Rockwool-koncernen tester, når Roskilde Festival løber af stabelen. Det er fjerde år i træk, at isoleringsvirksomheden deltager på festivalen, og tilstedeværelsen er ikke tilfældig.
 
- Festivalen er en fremragende lokal mulighed for at teste nye produkter i forhold til støj, fugt, varme, kulde, og hvad der ellers opstår af udfordringer, når en græsmark i en uges tid transformeres til en by større end Aalborg, siger senior vice president i Rockwool, Henrik Frank Nielsen.
 
10 % på nye ideer
For Rockwool ligger det helt i tråd med innovationsstrategien at teste produkter, der ligger umiddelbart uden for kerneområdet - så længe det tager afsæt i virksomhedens kernemateriale, stenuld. Alle produkter, der testes på Roskilde Festival, er konkrete resultater af, at koncernen udover større innovationsstrategier i flere år har praktiseret ’innovation i hverdagen’. Det betyder, at medarbejderne i udviklingsafdelingen må bruge op til 10 % af deres tid på at udvikle nye ideer. Dem kan de teste og udvikle på en del af virksomhedens egne produktionsfaciliteter, den såkaldte innovationsfabrik.
 
Gæster som forsøgskaniner
Koncernen stiller for andet år i træk et over 200 m2 stort hus af stenuld op på festivalpladsen. Udover ly for kulde, varme og regn kan festivalgæster opleve, hvordan husets 23 meter lange indbyggede tunnel lukker larmen fra tusinder af festivalgæster ude og efterlader rummet med en øredøvende stilhed. Det er Rockwool koncernens datterselskab, Rockfon, som kan trylle med lyden takket være særlige akustiske paneler af stenuld, som absorberer lyden.
 
I den mere underholdende ende kan festivaldeltagerne se frem til at teste en ølkøler. Det er en nu tidligere ingeniørpraktikant i virksomhedens udviklingsafdeling, som i egen frustration over lunkne øl har udviklet en effektiv måde at nedkøle en dåseøl på 30 grader ned til 9,5 grader på 1,5 minut.
 
I år har Rockwool også udviklet et nyt shelterkoncept sammen med den prisvindende shelterproducent, EverShelter. Shelterne bliver samlet af ingeniørstuderende på selve festivalen og skal huse udenlandske festivalgæster som en del af testkonceptet. Det er igen stenulden, som bliver brugt til at skabe en midlertidig boligform, der beskytter mod kulde, varme, støj og brand.
 
-kj

Læs mere om Isolering

1/7 2016
IsoleringBlower DoorBygnings- og teknisk isoleringDampspærreDrone termografiEnergibesparelseFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringTermograferingUdvendig isoleringVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder