LCA
LCA
scroll
Sådan opnår forbrugeren et miljørigtigt hjem

Sådan opnår forbrugeren et miljørigtigt hjem

ANNONCE: Som fagfolk deler vi et fælles ansvar for at rådgive vores kunder i de mest miljørigtige beslutninger når det kommer til renovering af boligen

Vi kigger nærmere på hvilke områder, som kan koster forbrugeren og miljøet dyrt, samtidigt med at vi kigger på data for de enkelte varmemetoder. En artikel der giver indblik i hvor kunderne generelt på landsplan bør forbedre deres boliger og hjem.

Et af de varmeste emner i medierne for tiden er den globale opvarmning, som naturligt har været et debatemne her på det sidste ovenpå de sidste varme måneder. Miljøet er noget vi bør værne om, hvilket også skal danne grundlaget for vores rådgivning, da det er vores pligt at skabe den rette mentalitet hos kunderne, som overvejer at få en ny ikke-miljøvenlig løsning som opvarmningskilde. Hvordan kan vi gøre en forskel og kan vi i det hele taget gøre en forskel?

Vi har et fælles ansvar som fagfolk

Som håndværker eller anden servicevirksomhed indenfor byggebranchen, så kender vi også til hvor mange boliger i det danske land, som har et alt for højt energiforbrug, hvilket kan skyldes et hav af ting. Men fælles for dette er, at vi som håndværkere og fagfolk har et medansvar for at hjælpe til i form af professionel rådgivning, når kunder ikke vælger at prioritere de miljørigtige løsninger. Det er både godt for miljøet, men ligeså vigtigt er det, at det er godt for forbrugerens pengepung, hvilket bør være et godt argument til at få kunderne til at indse vigtigheden.

Der findes i dag, som tidligere nævnt næppe mange undskyldninger for ikke at få gjort sit nye hjem mere miljøvenligt. Materialerne og midlerne til at opnå disse miljørigtige hjem har aldrig været billigere – så faktisk er det i mange tilfælde forkert at rådgive kunden om andre muligheder end den miljørigtige løsning.

Vi har også de senere år kunne se en markant stigning i priserne på olie, el mfl, hvilket skyldes at vi har oplevet stigende afgifter på disse områder, så at være reel og professionel i sin rådgivning ift. at priserne på disse blot vil stige med årene.

Hvorfor installere gas- eller oliefyr i helt nye hjem?

I Danmark har vi fortsat en fjerdedel af alle hjem, som benytter sig af gas- og oliefyr til at opvarme hjemmet. Ikke nok med at omkostningerne ved at benytte disse brændstoffer er store, så er det også en uetisk tilgang til det, når vi tænker hvor presset vores miljø er. Faktisk har vi i Danmark allerede halvvejs inde i 2018 opbrugt vores kvote for råvarer, hvilket blot giver os håndværkere et større ansvar i vores arbejde og rådgivning.

En anden løsning fremfor disse stadig almindelige metoder kunne være en biopejse, som er en bedre løsning for langt de fleste husstande. Der forventes ingen prisstigninger her, hvorimod at olie er en knap ressource – noget vi skal tage yderst alvorligt.

Efterisolering i ældre boliger er vigtigt!

Det er ofte at man skal løse en opgave i en almindelig dansk bolig, som ved første opgave ingen relation har til isolering, men ofte oplever vi at isoleringen er gammel eller simpelthen blot ikke tilstrækkelig for det enkelte hjem – men husker vi vores ansvar og nævner dette for kunden, eller er vi blevet træt af at isolere?

Hver gang vi fortier at nævne at isoleringen ikke er god nok, så skal vi have i baghovedet at dette koster boligejerne og lejerne store summer penge over en given tidsperiode – faktisk kan udgiften til varme reduceres med op mod 20-30% blot ved at få isoleret korrekt.

Der hvor der typisk opleves for dårlig isolering er som sagt i ældre boliger, men specielt andels- og ejerlejligheder, hvor man forsøger at spare penge og ikke renoverer løbende, som man burde gøre. Rigtig mange ældre boliger og lejligheder ville have godt af en ny omgang hulmursisolering, da dette ofte er den bedste metode at styrke boligens isolering.

Få bedre vinduer

Ikke kun isolering er en vigtig faktor, mange undervurderer også vinduerne i boligen. Derfor har vi som erhverv også en vis indsigt i vigtigheden af disse, derfor bør vi også så vidt muligt rådgive forbrugere til at få skiftet disse. Varmen regningen kan nemlig reduceret en del hvis man skifter de gamle ét lags vinduer ud med nye og moderne vinduer – dette kunne f.eks. være velux.

Vi har et ansvar som håndværkere – derfor skal vi også huske at være den rådgivende part, når vi besøger de mange forbrugere, som har brug for faglig og professionel hjælp.

16/8 2018