oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Isolering

Varmepumper forudsætter god isoleringRegeringen afsætter 25 mio. kr. over de næste tre år til støtteordningen, der skal gøre det muligt at leje varmepumper på abonnement. (Foto: Dansk Byggeri)

Varmepumper forudsætter god isolering

Regeringen har oprettet en støtteordning til varmepumper, som et led i planen om at udfase olie- og gasfyr. Men husene skal være ordentligt isoleret, hvis man overvejer at investere i en varmepumpe

Del artiklen på

En varmepumpe er en af de energiteknologier, der kan være med til at fortrænge brugen af fossile brændsler i Danmark inden 2050. Ifølge beregninger, som Energitjenesten tidligere har lavet for Bolius, kan man nedsætte sin varmeregning med op til 20.000 kr om året ved at investere i en varmepumpe.

- Der kan være mange penge at spare med en varmepumpe, men det er vigtigt, at huset i forvejen er godt isoleret. Derfor bør man også sørge for at få gennemtjekket huset for, om der er elementer, der bør energirenoveres, før man investerer i en varmepumpe, forklarer Camilla Damsø Pedersen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Regeringen afsætter 25 mio. kr. over de næste tre år til støtteordningen, der skal gøre det muligt at leje varmepumper på abonnement.

Men er huset ikke ordentligt isoleret, kan man i stedet risikere, at energiforbruget bliver højere end ventet, hvis man opsætter en varmepumpe, når man skaffer dig af med f.eks. et olie- eller gasfyr. Risikoen er, at huset ikke kan varmes ordentligt op, hvis det ikke er ordentligt isoleret, og at udgiften til varme bliver højere end ventet.

- Hvis man overvejer at få installeret en varmepumpe, bør man starte med at se på, hvilke dele af huset, der trænger til en energirenovering. Derefter kan man vurdere, om en varmepumpe er en god løsning. Det sikrer, at energibesparelsen ved at renovere bliver fuldt udnyttet, og det sikrer også, at den nye varmepumpe bliver dimensioneret korrekt, siger Camilla Damsø Pedersen.

-cmn

Læs mere om Isolering

19/10 2016
IsoleringBlower DoorBygnings- og teknisk isoleringDampspærreDrone termografiEnergibesparelseFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringTermograferingUdvendig isoleringVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder