Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Danske PaveSystems sponsorerer afstandsstykker til permeabelt projektBillederne stammer fra en fagprøveudlægning udført af anlægsstruktører ved AMU Odense.

Danske PaveSystems sponsorerer afstandsstykker til permeabelt projekt

I samarbejde med IBF og NCC udbredes viden omkring håndlagt belægning

Del artiklen på

(Pressemeddelelse fra Excellent Systems A/S)

Her går opgaven ud på at lade regnvandet nedsive gennem åbne fuger i belægningen og ved at anvende en særlig bundopbygning der ikke indeholder sand. Det kaldes også ’lokal afledning af regnvand’ (LAR).

En sådan belægning skal styrkes med afstandsstykker af frostsikkert PE-plast, som sørger for at styrke belægningen, når denne trækkes fra hinanden for at skabe dræn til fugerne.

En af fordelene ved en sådan belægning er, at den ikke behøver fald, udførslen er dermed væsentlig enklere. Selv den knap så erfaren ’gør det selv mand’ kan læne sig op af de linjeføringer, som automatisk opstår, når der anvendes afstandsstykker.


Resultatet er ensartet og smukt. For de private husejere er der tilskud at hente på ’håndværkerfradraget’ i 2017 for denne slags belægning.

Den korrekte fugestørrelse opnås ved at beregne 10 % åben overflade, valget af afstandsstykke sker dermed på baggrund af mønster og flisestørrelse. Et stort udvalg af størrelser kan ses på www.pavesystems.dk


Læs mere om Kloak & afvanding

31/7 2017
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRisteRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder