Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Sådan mindsker du risikoen for skybrudsskaderKun lidt under hver tredje boligejer (27 procent) har vejrsikret boligen inden for de sidste fem år ved eksempelvis at grave omfangsdræn eller installere regnvandsfaskine(arkivfoto)

Sådan mindsker du risikoen for skybrudsskader

DMI har varslet kraftig regn og skybrud flere steder fra i eftermiddag. Men langt fra alle boligejere har gjort hus og have klar til de store vandmasser. Og det kan få store konsekvenser for både skadens omfang og forsikringsdækningen

Del artiklen på

Tunge regnskyer er på vej mod Danmark, og det giver panderynker hos mange boligejere. For selvom flere og flere boligejere har skadeforebygget de seneste år, er det langt fra alle, der er klar til de store vandmasser.

En undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Codan viser nemlig, at kun lidt under hver tredje boligejer (27 procent) har vejrsikret boligen inden for de sidste fem år ved eksempelvis at grave omfangsdræn eller installere regnvandsfaskine. Men er man en af de boligejere, der endnu ikke har fået klimasikret boligen, er der gode råd at hente på falderebet:

- Det er vigtigt at lukke alle vinduer ordentligt, så der ikke kan trænge vand ind. Vær særligt opmærksom på ovenlys- og loftsvinduer. Udenfor bør man tjekke afløbsriste, nedløbsbrønde og tagrender for blade og andet, der kan ligge og blokere. Og hvis man har kælder, bør man hæve indbo minimum 30 cm fra gulvet – og gerne flytte værdifulde genstande helt til stueniveau, siger skadedirektør Henrik Bundgaard fra Codan.

Anmeld straks skaden
Selvom du som boligejer er godt forberedt, er der stadig risiko for skader. Er uheldet ude skal skaderne begrænses og udbedres, så snart skybruddet har passeret. Skaden skal straks anmeldes til forsikringsselskabet, der vil rådgive om, hvad boligejeren selv kan gøre samt vurdere, hvorvidt der er behov for, at skadeservice eller taksatoren skal rykke ud.

- jhn


Fem gode råd inden skybruddet

1. Tjek udendørs riste og tagrender for tilstoppede blade. Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer vandets vej til kloakafløbet.
2. Luk alle vinduer – vær særlig opmærksom på tagvinduer.
3. Fjern alt værdifuldt indbo fra kælderen og hæv indboet i kælderen fra gulvniveau. Codan anbefaler, at genstande hæves minimum 30 cm fra jorden. Hvis muligt, bør ejendele opmagasineres i plastbokse, som fås i de fleste boligmarkeder.
4. Grav evt. render omkring huset, så vandet kan ledes udenom. Dette hjælper dog kun ved mindre oversvømmelser og kun i situationer, hvor vandet kan løbe væk fra huset.
5. Hvis du ikke er hjemme, så få en nabo eller ven til at holde øje med din bolig.

Gode råd om skybrud generelt
Codan har samlet flere gode råd på hjemmesiden, hvor det også er muligt at tilmelde sig en gratis sms-service. Ved sms-servicen får du en besked, når der er varslet ekstremt vejr nær din adresse. Du behøver ikke være Codan-kunde. Klik her https://www.codan.dk/privat/forebyg-skade/skybrudsskader

Tal fra Codans årlige vejrundersøgelse
• Knap hver tredje har vejrsikret boligen
• 27 procent af boligejerne har inden for de sidste fem år foretaget skadeforebyggende tiltag (fx lagt omfangsdræn, fældet træer, nedgravet faskine, hævet genstande i kælder, købt sandsække m.m.) for at minimere konsekvenserne og risikoen for vejrrelaterede skader.
• 68 procent har ikke foretaget skadeforebyggende tiltag på deres bolig inden for de seneste fem år.

Læs mere om Kloak & afvanding

3/8 2017
AfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrenoveringKloakrørLAR-løsningerMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRisteRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder