Aktuelle nyheder om byggebranchen - Kloak & afvanding

Spar vand på anderledes mådeIndsatsen ecoBeta udfordrer den gængse opfattelse af 2-skylstoiletter med 2 knapper som mest vandbesparende.

Spar vand på anderledes måde

Ved at montere en indsats på den eksisterende skylleventil er det muligt at konvertere et 1-skylstoilet til et 2-skyl og tilpasse skyllevolumen i det lille skyl til kloakforholdene

Del artiklen på

De fleste ”vandspareråd” idag anbefaler at udskifte 1-skylstoiletter med 2-skylstoiletter. Til-syneladende er det nærmest helt overset, at der findes en langt billigere og bedre løsning end at skifte hele toilettet, nemlig at skifte eller opgradere ventilen.

Det vil virksomheden Globaltools, der opererer via portalen www.globaltools.dk gøre en indsats for at ændre. Ved at montere en indsats på den eksisterende skylleventil er det nemlig muligt at konvertere et 1-skylstoilet til et 2-skyl og tilpasse skyllevolumen i det lille skyl til kloakforholdene. Ud over at spare vand og penge skåner denne løsning miljøet, idet det eksisterende toilet bevares.

Vand er i dag en knap ressource, og der skal gode argumenter for at skylle så meget rent drikkevand lige ud i kloakken, som det sker i dag.

Færre fejlfunktioner
Mange er af den opfattelse, at 2-skylstoiletter med 2 knapper er mest vandbesparende. Men de avancerede 2-skylsventiler fra de fleste kendte producenter er skrøbelige og har en tendens til at svigte.

Knapperne sætter sig fast, ventilen kalker til, eller de skrøbelige dele går i stykker. Resultatet er, at toilettet kommer til at stå og løbe. 2 knapper øger også risikoen for, at brugeren trykker forkert og benytter det store skyl, når der kun er brug for det lille.

Indsatsen ecoBeta udfordrer den gængse opfattelse af 2-skylstoiletter med 2 knapper som mest vandbesparende. Med kun 1 knap ændrer ecoBeta 2-skyl vores adfærd, idet brugeren skal gøre en ekstra indsats og holde knappen i få sekunder for det store skyl. Det mindsker risikoen for vandspild. ecoBeta ventilens enkle design minimerer også risikoen for fejlfunktion og lækage.

45 % besparelse på rådhus
ecoBeta 2-skyl fås i flere udgaver til indsættelse i såvel 1-skyls- som standard 2-skylstoiletter med 2 knapper og sikrer store besparelser på vand- og driftsbudgettet. Det har mange offentlige institutioner fået øjnene op for. Vandbesparelserne er typisk op til 30 %, fordi netop toiletbesøg udgør hovedparten af vandforbruget. Frederiksberg Rådhus opnåede vandbesparelser på 45%

Den patenterede løsning er udviklet i Danmark af en tidligere indretningsarkitekt og flyingeniør, og der er i dag solgt tæt på 1 million toiletindsatser, men hovedparten i udlandet. Indsatserne findes i tæt på 20 versioner til-passet forskellige toiletmodeller, og firmaet har blandt andet hjulpet flere vandforsyninger i England, som har store problemer med vandmangel. Vandforsyningerne dér har dokumenteret besparelser på 47 liter om dagen for en husstand på 2,3 personer.

-cmn

Læs mere om Kloak & afvanding

11/5 2016
AfløbsrenderAfvandingBiologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænGravekasserHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakeringKloakrørKrympemufferKælder beskyttelseLAR-løsningerLet brøndgodsMåle/test udstyrMaterielopbevaringMufferNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRegnvandshåndteringRisteRottefælderRottesikringerRørrenoveringRørskære stativRørtrækkerSokkelforingerSpecialafdækningStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder