LCA
LCA
scroll
Vandtanksprojekt i Aalborg er godt undervejsDe endelige opgaver vil blive udført i 2026, hvor tankene vil være blevet opstillet. Herefter vil veje omkring tankene blive anlagt, inden det færdige projekt afleveres.

Vandtanksprojekt i Aalborg er godt undervejs

Jakobsen & Blindkilde, en del af NCC, er snart færdige med første fase af anlægsprojektet for Aalborg Forsyning. Trods udfordringer og forsinkelser i starten lykkedes det efter første spadestik at gennemføre arbejdet på rekordtid

Projektet består i at etablere fundamenter til fire store vandtanke med 50.000m3 kapacitet. De skal benyttes som varmelager i fjernvarmeproduktionen hos Aalborg Forsyning.

Arbejdet skulle oprindeligt have været startet i begyndelsen af 2023, men inden det første spadestik blev projektet udskudt.

Det skulle sikres, at en nærliggende sø ikke ville blive påvirket, og der skulle anskaffes en tilladelse til udledning af grundvand grundet det høje byggefelt.

Efter den forsinkede opstart kom arbejdet i gang i september 2023, og efter aftale med bygherre satte Jakobsen & Blindkilde ekstra fart på arbejdet for at indhente den mistede tid. Den ekstra indsats betød, at første fase blev afsluttet på kun tre måneder.

Præcision i arbejdet
Byggeriet af fundamentet til de store vandtanke var en omhyggelig proces, hvor ringfundamentet skal fungere som et solidt tøndebånd designet til at absorbere betydelige kræfter både lodret og vandret.

En mulighed for optimering opstod, da grunden viste sig at være så stabil, at den ikke behøvede pælefundering. Efterfølgende blev der foretaget armering og forskalling af fundamentet.

For at sikre en perfekt overflade på fundamentet blev kollegerne fra NCC Asfalt kontaktet for at lægge et 85 mm. GAB-lag, der består af en kombination af grus, asfaltblandinger og beton.

Derudover blev der påført et 30 mm slidlag på tankerne.

Det færdigstøbte fundament blev efterfølgende udstyret med opmurede lecablokke på ydersiden og afsluttet med et lag puds.

Et kobberjordingstårn blev installeret til at jorde tanken, og derefter blev tanken fyldt op med sand og stabilgrus.

Den sidste asfaltering på de to sidste tanke vil blive lagt i slutningen af marts, og når det er gennemført, vil Jakobsen & Blindkildes entreprise være afsluttet for nu.

-dc

19/2 2024