Håndværkerfradraget er alt for sølle

Håndværkerfradraget er alt for sølle

Danske Malermestres direktør er ærgerlig over, at malerfaget endnu engang er håndværkets stedbarn, når det gælder håndværkerfradraget

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Danske malermestre har i årevis arbejdet for at blive omfattet af håndværkerfradraget, der kommet til og fra. Men hver eneste gang har skiftende regeringer efterladt malermestrene på perronen.

Mens SMVdanmark, som danske malermestre også er medlem af, kan juble over genindførelsen af håndværkerfradraget, så er der i Danske Malermestre endnu en gang undren over, at håndværkerfradraget ikke omfatter malerarbejde.

- Det er helt forkert, at malerfaget ikke er med i regeringens genoplivning af håndværkerfradraget. For netop når regeringen har fokus på energirenoveringer, er det oplagt også at have fokus på malerarbejdet, fordi det i den grad er bæredygtigt at forny, bevare og forlænge levetiden af vores boliger, slår direktør for Danske Malermestre, Ole Draborg,.

Tidligere var fradraget 25.000 kroner
Han peger på, at når regeringen med forslaget har fokus på grønne investeringer, ”er det svært at komme udenom malerfaget”:

- Vi skal bevare fremfor at bygge nyt. Malerarbejdet er billigt økonomisk. CO2-udledningen er minimal og i tråd med regeringens intention, siger Ole Draborg.

I regeringens udspil er der afsat 300 millioner kroner til håndværkerfradraget og 100 millioner kroner til servicefradraget.

Loftet på håndværkerfradraget er dog kun på 8.600 kroner om året for den enkelte husstand. Servicefradraget er på 17.500 kroner:

- Beløbet for håndværkerfradraget er alt for sølle med de 8.600 kroner om året. Fradraget har været helt oppe på 25.000 kroner om året på et tidspunkt.

- Håndværkerfradraget mindsker beviseligt danskernes appetit på sort arbejde, og det vil være en fristelse for danskerne enten at kaste sig ud i gør-det-selv-projekter eller efterspørge sort og billigere arbejdskraft, fastslår Ole Draborg.’

24/11 2024