LCA
scroll
Så er der igen tilskud til energirenovering

Så er der igen tilskud til energirenovering

Energirenoveringspuljen er igen åbnet. Indtil nu har flere end 20.000 borgere energirenoveret boligen med tilskud fra Energistyrelsens puljer

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Hvis man overvejer at energirenovere sin bolig, er det igen muligt at få tilskud til eksempelvis isolering, udskiftning af vinduer eller til et helt nyt ventilationsanlæg. Energirenoveringspuljen er et tilskud til boligejere, der bor i huse med energimærkerne E, F og G, og som ønsker at gøre deres hus mere energieffektivt.

Sidste år blev der givet tilsagn til 1.373 danske husejere.

Satser fastsat ud fra markedspris
Alle tilskud fra Energirenoveringspuljen beregnes ud fra satser, som er fastsat ud fra den estimerede gennemsnitlige markedspris for et givent renoveringsprojekt, og de varierer i forhold til hvilket energimærke, en bolig har.

Lone Brose, som er chef for puljeadministration i Energistyrelsen, opfordrer til, at husejerne søger tilskuddet:

- Et tilsagn fra Energirenoveringspuljen betyder nemlig både, at man sparer penge på sin renovering lige nu og her, ligesom der på den lange bane vil være mange penge sparet på de årlige energiregninger, fordi man har investeret i at gøre sit hus mere energieffektivt, siger hun.

FAKTA
• Formålet med puljeordningen er at yde tilskud til klimavenlige energiforbedringsprojekter i danske hjem.

- Først og fremmest for at opnå daglige energibesparelser og energieffektiviseringer for den enkelte - samt for på den lange bane at bidrage til at reducere Danmarks samlede udledning af CO2.

• Minimumsgrænsen for projekter, som du kan søge tilskud til, er 5.000 kroner.

• Energirenoveringspuljen er indtil videre tilført 30 millioner kroner for perioden fra 10. april til 1. august.

11/4 2024