Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Malede taget og sparede 80.000 kr.Familien Grønhøj Aulbjerg har næsten fået et nyt hus, efter taget er blevet renset og malet. Scroll ned og se et førfoto af taget.

Malede taget og sparede 80.000 kr.

Familien Grønhøj Aulbjerg fik vurderet deres tag af Jydsk Tagteknik. Dermed sparede de ca. 80.000 kr. og har nu et tag, der kan holde i mindst ti år mere

Del artiklen på

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Det ligner næsten et nyt tag, og vi har sparet 80.000 kr. i forhold til at skifte hele taget. Det var samtidig hurtigt at få lavet. Først rensede de det, og så stod det en periode, hvorefter det blev malet to gange, og nu er det færdigt, Karin Aulbjerg, som er ejer af huset i Hadsten

Iflg. Dansk Byggeri Tagmalerforening kan et 30-40 år gammelt tag af fiberarmerede cementtagplader holde 10-15 år mere, hvis det renoveres, males og efterfølgende vedligeholdes.

- Vi ser ofte, at kunderne ender med en tagrenovering i stedet for en udskiftning af hele taget, når vi får en fagmand til at vurdere det. Taget kan se slidt og kedeligt ud med alger og mosbegroninger, men det kan ofte renoveres og spare kunden for store penge og samtidig fremstå pænt og vedligeholdt, når det er færdigmalet, siger konsulent i Dansk Byggeri, Henrik Bau.

Han tilføjer:

- For det første holder taget meget længere, og for det andet dækker forsikringen typisk skader på taget, når det er vedligeholdt. Hvis man vælger et medlem af Dansk Byggeri Tagmalerforening, er man garanteret den rette ekspertise og baggrund til at vurdere taget. Samtidig er virksomheden dækket af Byg Garanti, som giver sikkerhed i tilfælde af fejl og mangler.

Sådan så taget ud, inden renoveringen blev påbegyndt.

Har 35 års erfaringer
Dansk Byggeri Tagmalerforening har iværksat et projektarbejde, der har opsamlet de erfaringer, medlemmerne har haft med tagrenoveringer igennem 35 år.
Projektarbejdet er lavet i samarbejde med ekstern bygningsrådgiver Jørgen Staal Pedersen, som har en fortid hos blandt andre Teknologisk Institut og AkzoNobel.

Projektarbejdet har resulteret i, at Tagmalerforeningen har udgivet et erfaringsblad, som kan ses på Dansk Byggeri Tagmalerforenings hjemmeside.

- Tagets levetid kan uden tvivl forlænges med 10-15 år, inden en udskiftning er nødvendig, hvis renoveringen udføres i tide. Den Maling, der anvendes til renoveringen, har en holdbarhed på mindst ti år, inden den er nedbrudt af vejrligets påvirkninger. Det betyder, at taget er beskyttet så længe malingen er intakt, fastslår Jørgen Staal Pedersen.

-los

Læs mere om Tag

2/11 2017

Mest læste


Seneste nyheder