Aktuelle nyheder - Træ

Levende træ tæmmetTil opgaven har Moestrup Tømrer & Snedker anvendt Schüco’s AOC-50.SI påsætningssystem, hvor alu-facaderne giver et bygningen et særligt arkitektonisk udtryk.

Levende træ tæmmet

Tømrer- og alu-arbejde forenes ved opførslen af den nye CAS Bygning 409 på DTU. Byggeri i den størrelse er et pionerprojekt i den danske byggebranche

Del artiklen på

Det nye CAS hus - bygning 409 – på Danmarks Teknologiske Universitets bliver på mange måder et særsyn.

Ikke nok med, at bygningen skal være et levende testhus og fungere som en drivkraft i den fortsatte udvikling af DTU’s fysiske faciliteter i hele Danmark, så er opførslen af CAS også er et pionerprojekt i den danske byggebranche.

Det kræver nemlig stærk forening mellem tømrer- og alu-arbejdet samt en stærkt udviklet sans for detaljen at opføre den komplicere bygningskonstruktion, som for første gang udføres i Danmark i den størrelse. En vanskelig opgave, som er løst af Moestrup Alufacader, der i samarbejde med Moestrup Tømrer & Snedker har forenet tømrer- og alu-arbejde med opførelsen af den 20x50 meter brede og ti meter høje bygning.

Synlig skeletkonstruktion
- Man kan sige, at selve betonbygningen er kernen, og uden på den placerer vi så limtræssøjler, der skal dækkes af et særligt alu-system, så skeletkonstruktionen kan ses både ude- og indefra. Det er ikke en nem opgave, og vi er stolte over at løse denne type af mere komplicerede opgaver, udtaler direktør Henrik Olsen, Moestrup Alufacader.

Til opgaven har Moestrup Alufacader anvendt Schüco’s AOC-50.SI påsætningssystem, hvor alu-facaderne skrues direkte på limtræskonstruktionen. Med synlighed både ude- og indefra giver det bygningen et særpræget arkitektonisk udtryk. Ifølge Henrik Olsen er påsætningen af alu-facaderne på limtræsbjælkerne dog ikke en nem opgave, da disse i modsætning til stålbjælker er levende.

- Træ giver sig og er ikke et let materiale at arbejde med. Det er levende og meget mere vanskeligt at arbejde med end stål. Det har derfor krævet høj tolerance og øje for detaljen at tæmme de ti meter lange limtræsbjælker, der skulle være helt lige for direkte at kunne bære alufacaderne, forklarer Henrik Olsen.


- Der stilles høje krav til bæredygtighed i dag, og der sætter vi stor pris på at blive inddraget, da vi netop sætter en ære i at levere kvalitetsfulde og klimavenlige løsninger, fortæller direktør for Moestrup Alufacader, Henrik Olsen.

Grøn frontløber
Udover at være et pionerprojekt inden for byggeri gør en solid sans for bæredygtighed DTU CAS til en grøn frontløber, som ligger godt i tråd med DTU’s fremtidige forskning inden for optimering af universitetets fysiske faciliteter.

Blandt andet kan personale og studerende nyde godt af solafskærmning, der er printet direkte ind i glasset samt trelags lavenergifacader, som samtidig sikrer optimalt indeklima.            

- Der stilles høje krav til bæredygtighed i dag, og der sætter vi stor pris på at blive inddraget, da vi sætter en ære i at levere kvalitetsfulde og klimavenlige løsninger, der kan spille sammen med det udtryk, som arkitekt og bygherre ønsker, fortæller Henrik Olsen.

-cmn


En solid sans for bæredygtighed gør DTU CAS til en grøn frontløber. Bl.a. kan personale og studerende nyde godt af solafskærmning, der er printet direkte ind i glasset samt trelags lavenergifacader, som samtidig sikrer optimalt indeklima.

Læs mere om Træ

17/11 2015