Aktuelle nyheder - Andet

Flertal bag regeringen er skrøbeligt

Flertal bag regeringen er skrøbeligt

BAT-kartellets sekretariatschef, Gunde Odgaard er glad for, at der ser ud til at blive et flertal bag Mette Frederiksen som statsminister, men ærgrer sig over at Socialdemokratiet mistede et mandat i København.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Valgresultatet giver anledning til mange panderykker hos BAT-kartellet, der dels forudser svære forhandlinger om regeringsmagten og dels er bekymret over, at Socialdemokratiet fik mandattilbagegang i København.

- Vi er glade for, at dets er ud til, at regeringen skifter, og at vi kan få en socialdemokratisk statsminister i spidsen for en socialdemokratisk ledet regering. Om det bliver en ren socialdemokratisk mindretalsregering eller sammen med andre partier, det kan kun tiden vise. Men fokus skifter på den politiske udvikling i Danmark, siger Gunde Odgaard til BygTek.

Kampen mod social dumping
For BAT er der flere ønsker til en kommende socialdemokratisk regering. For det første kampen mod social dumping, hvor blandt andet Socialdemokratiets forslag i valgkampen om et id-kort til alle, der færdes på byggepladserne i Danmark, er populært:

- Desuden skal vi have gang i boligbyggeriet i og omkring vores store byer, så de unge kan få en boliggaranti, når de studerer. Boligpriserne kan holdes i ro ved at bygge problemet væk. Vi skal ikke mindst have muligheder for at bygge mindre almene boliger på 65 kvadratmeter, som også passer til en ændret livsstil, hvor flere og flere vælger at bo alene, siger BAT-sekretariats chef videre.

Som det tredje lægger BAT vægt på, at der kommer gang i energirenovering og energieffektivisering af den eksisterende bygningsmasse.

Luk dem inde i et rum
Gunde Odgaard erkender, at der ligger svære regeringsforhandlinger forude, hvis venstrefløjen med Enhedslisten, SF og Alternativet skal forenes med De Radikale om en økonomisk politik, og hvis Socialdemokratiet skal kunne holde fast i valgløfterne om en fortsat stram udlændingepolitik:

- Man kunne jo prøve at spærre De radikale, SF og Enhedslisten inde i et rum og lade dem sidde der, til de blev enige. De tre partier skal huske på, at de kan udgøre et skrøbeligt flertal med Socialdemokratiet, og hvis ikke, de formår at bruge det, kan der være et andet, siger Gunde Odgaard, der dog ikke tror på et SV-flertal:

- Lars Løkkes forslag om en SV-regering var designet til to ting – at give Venstre et godt valg og at redde Løkke som partiformand i Venstre, slutter BAT-kartellets sekretariatschef.

Hør hele interviewet med Gunde Odgaard på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3620&T=Flertal bag regeringen er skrøbeligt

Læs mere om Andet

7/6 2019
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger