left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Andet

Ministeren vil opkvalificere de ledigeBeskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Ministeren vil opkvalificere de ledige

Det vigtigt for beskæftigelsesministeren, at arbejdsstyrken har de nødvendige kvalifikationer, som nogle virksomheder oplever mangler hos den ledige arbejdskraft

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er nok de færreste virksomheder, der benytter de kommunale jobcentre, når der skal findes kvalificeret arbejdskraft. Det bekræfter en artikel i Altinget, hvor Dansk Arbejdsgiverforening efterlyser hjælp til rekruttering.

Det har fået Hans Andersen fra Venstre til at spørge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, ’om ministeren i sine beskæftigelsespolitiske mål til kommunerne for 2021 har fjernet målsætningen om, at jobcentre skal hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft’.

Ministeren afviser at have meldt de ’beskæftigelsespolitiske mål’ for 2021 ud til kommunerne, men i de ’beskæftigelsespolitiske mål’, der er sendt i høring i Beskæftigelsesrådet, er det en vigtig prioritering, at arbejdsstyrken har de rette kvalifikationer og dermed kan imødekomme den mangel på arbejdskraft, som nogle virksomheder oplever’.

Opkvalificering
Derfor har beskæftigelsesministeren lagt op til, at et af de beskæftigelsespolitiske mål for 2021 bliver, at flere ledige skal opkvalificeres – netop for at kunne opfylde de krav, de møder hos virksomhederne og på fremtidens arbejdsmarked:

- De beskæftigelsespolitiske mål ændrer ikke på, at det helt grundlæggende er formålet med den beskæftigelsesrettede indsats, at jobcentrene hjælper de ledige med at komme i arbejde og hjælper virksomhederne med at rekruttere den ønskede arbejdskraft, oplyser ministeren.


Læs mere om Andet

17/2 2020
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima