Aktuelle nyheder om byggebranchen - Andet

Nyt partnerskab mod vandskader

Nyt partnerskab mod vandskader

Sanitetsvirksomheden Grohe og Alm. Brand vil i et nyt partnerskab sætte en stopper for de mange tusinde vandskader, der sidste år kostede forsikringsselskabet 133 millioner kroner

Del artiklen på

Sanitetsvirksomheden Grohe og forsikringsselskabet Alm. Brand vil i et nyt partnerskab sætte en stopper for de mange tusinde vandskader, husforsikringskunder oplever hvert år. Hos Alm. Brand rammes årligt ca. 3.000 kunder af en rør- og vandskade med en gennemsnitlig udgift på 40.000 kr. Det er både dyrt og omkostningsfuldt.

Vandskaderne i de danske hjem skal stoppes med Grohes højteknologiske Sense Guard, og samarbejdet mellem Alm. Brand og Grohe giver helt nye muligheder, ifølge Brian Wahl Olsen, der er skadedirektør i Alm. Brand.

- Indtil nu har vi kun haft mulighed for at rykke ud efter, at vores kunder har haft en vandskade. Vi har kunnet rydde op og betale en erstatning, men aldrig kunnet give den fulde erstatning for en LP-samling eller gamle bryllupsbilleder. Med Grohe Sense Guard får vi nu et system, der sikrer, at man overhovedet ikke får vandskaden. Og det er jo langt den bedste løsning, siger Brian Wahl Olsen.

Erstatninger på 133 millioner kroner i 2017
Hos Alm. Brand udbetalte man i 2017 næsten 133 mio. kr. i erstatning for skader på skjulte rør. Vandskaderne er en stor pengesluger for forsikringsselskaberne, da vandskader ofte først opdages for sent.

Det nye samarbejde mellem Alm. Brand og GROHE er win-win for begge parter, og hos Grohe forventer man, at innovationer som disse kommer til udgøre 40 % af den samlede vækst i de kommende år.

- Vores logo med teksten 'Pure Freude an Wasser' indikerer også, at vi vil mere med vand end blot at producere vandhaner, der åbner og lukker. Vand er én af fremtidens største globale udfordringer, og området har været lidt overset i vores optik. Vi vil gerne være med til at forandre verden, levere oplevelser og udvikle ny teknologi, og i den kontekst passer Grohe Sense Guard rigtig fint ind i billedet, siger Peter Juul, der er General Manager hos Grohe og uddyber:

- Vi har med Alm. Brand fundet en partner, der deler vores filosofi om at være proaktive og udnytte nye teknologier. Med et partnerskab kan vi sammen fange lækager på rør og dermed undgå alle de tusindvis af vandskader, der hvert år rammer danskerne, siger Peter Juul.

Partnerskabet med Alm. Brand er det første af sin slags, men flere er på vej.
De tre næste aftaler er allerede på vej til at blive underskrevet, og Grohe regner med at have ca. 10 aftaler på plads indenfor det næste år. Derudover satser man på sigt at kunne indgå samarbejde med alarmselskaber og boligforeninger.

-jhn

Læs mere om Andet

9/8 2018