left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Andet

Nyt varmeanlæg halverer varmeregningen på godsMed det nye træpillefyr kan godset mere end halvere varmeregningen, lyder det fra Gyrstinge VVS

Nyt varmeanlæg halverer varmeregningen på gods

St. Frederikslund gods har valgt at udskifte deres gamle brænde- og oliefyr med et Pellematic træpillefyr 36 kW, det letter opvarmningen og giver store besparelser på varmeregningen

Del artiklen på
Gyrstinge VVS har netop afsluttet arbejdet med at installere et moderne og miljøvenligt træpillefyr for st. Frederikslund gods ved Slagelse. De er tale om et skift fra det gamle brænde- og oliefyr til et Pellematic træpillefyr 36 kW fra ÖkoFEN. Christian Holmark, godsforvalter, fra st. Frederikslund siger om baggrunden for moderniseringen:

- Vores energiforbrug vil være det samme, men vi kan spare penge i forhold til olie, fordi træpiller er langt billigere. Samtidig er komforten langt bedre end med et brændefyr. Med sådan en type af fyr skulle vores lejere flække brænde og fyre løbende, men et pillefyr er meget nemmere at have med at gøre, da man bare skal fylde træpiller på en gang i mellem og fjerne asken.

Store besparelser
Niels Olsen, VVS-installatør og indehaver af Gyrstinge VVS, mener, at st. Frederikslund har valgt den helt rette løsning:

- Et Ökofen Pellematic træpillefyr 36 kW er af absolut højeste kvalitet, og det er meget billigere i drift end et oliefyr. Faktisk kan st. Frederikslund mere end halvere deres varmeregning ved at bruge træpiller i stedet for olie, og det kan blive til ret mange penge, når der er tale om 450 km2, der skal varmes op.

Fås til alle behov
En stor fordel ved den løsning, som st. Frederikslund Gods har valgt, er, at der ikke er ret meget vedligeholdelse ved det. Siloen er så stor, at det kun er to gange om året, at der skal fyldes træpiller på, og fyret sørger selv for at give besked, når det er tid til at bestille brændsel. Derudover bliver asken komprimeret så meget, at det kun er nødvendigt at tømme skuffen fire gange om året.

Det er ikke kun et gods som st. Frederikslund, der kan opnå store besparelser og stor komfort. Niels Olsen siger:

- Også private og mindre husstande kan have stor gavn af et pillefyr. De findes i mange forskellige varianter, så det er let at finde et, der passer til lige netop det behov, man har.

-jhn

Læs mere om Andet

13/3 2014