Aktuelle nyheder - Bad

Designpris til Pressalit

Designpris til Pressalit

Pressalit har vundet en Danish Design Award i kategorien 'Better Work'. Multifleksibilitet, bedre arbejdsvilkår og højere selvhjulpenhed ligger bag uddelingen

Del artiklen på

Det er en stolt vinder, der efter et langt og dedikeret udviklingsarbejde nu kan nyde synet af designbranchens eftertragtede trofæ - en Danish Design Award i kategorien 'Better Work'. I samarbejde med Silkeborg Kommune har Pressalit udviklet et sideforskydeligt toilet, som både plejesektoren og altså også designbranchen klapper i hænderne over.
 
- En supergenial løsning, der giver stor fleksibilitet i badeværelset, lyder det fra Silkeborg Kommunes konsulent i velfærdsteknologi, Mette Sangild Langdahl , mens komitéen bag prisuddelingen udtrykker det som 'en gennemtænkt, innovativ og effektiv løsninger på hverdagens udfordringer.'
 
Bedre arbejdsvilkår for alle
Det sideforskydelige toilet er designet til Marienlund Plejecenter i Silkeborg. For at kunne håndtere fremtidens fleksible behov er plejecenteret udstyret med det nyeste inden for hjælpemidler. Og intet er overladt til tilfældighederne.
 
- Toilettet er monteret på en plade udenpå selve væggen og kan både indstilles i højden og flyttes sidelæns. Dermed kan det enten skubbes tættere på håndvasken eller give plads til personale på hver side, fortæller Holger Søe Plougsgaard, udviklingschef hos Pressalit.
 
Det sideforskydelige toilet giver både brugere og hjælpere i handicap- og ældresektoren de bedste betingelser. Det skaber værdighed, minimerer risikoen for faldulykker og overbelastninger, og samtidig betyder fleksibiliteten, at baderummet med et snuptag kan tilpasses brugerens behov, så nye investeringer eller gentagne renoveringer vil være overflødige - også når nye beboere med andre behov flytter ind.

Det sideforskydelige toilet.
 
Anerkendelse gør godt
Hos Pressalit ser man prisen som et motiverende skulderklap. At tænke funktionelt, innovativt og æstetisk på én og samme tid er ikke noget nyt for Ry-virksomheden.
 
- Det er selvfølgelig skønt med  en anerkendelse fra den etablerede designbranche. For os er det at fokusere på optimering af arbejdsvilkår ikke noget nyt. Vi har altid søgt at højne brugeroplevelsen - både for hjælpepersonale og plejekrævende borgere. Det er en naturlig del af vores DNA; at fjerne de små bump på vejen for at højne arbejdsglæden, værdigheden og livskvaliteten, fortæller adm. direktør i Pressalit, Kim Boyter.

-kj

Læs mere om Bad

9/5 2017