Aktuelle nyheder - Bad

Fortiden og nutiden i nyt luksushotelNobis Hotel Copenhagen.

Fortiden og nutiden i nyt luksushotel

En omfattende renovering har forvandlet en tom, københavnsk bygning fra 1903 til et charmerende og livligt luksushotel

Del artiklen på

Midt i det indre København troner en 114 år gammel nationalromantisk bygning frem på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Niels Brocks Gade. Skulpturelle former og en høj detaljegrad pryder den gule facade ud mod menneskemylderet. Indenfor pynter en marmorbelagt hovedtrappe, relieffer og stuk, så langt øjet rækker.

Bygningen blev oprindeligt opført til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, men har stået tom siden 2008, hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttede ud. Nu er der igen liv og glade dage i den 5500 m2 store bygning, som går under navnet Nobis Hotel Copenhagen.

Den bevaringsværdige bygning har gennemgået en omfattende renovering både ude og inde. Over 100 nye hotelværelser, etablering af elevatorer og wellness er blandt faciliteterne på det topmoderne luksushotel. Alt er holdt i 1900-tallets pompøse stil - også badeværelserne.

- Som resten af hotellet er badeværelserne enormt luksuriøse. Store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance. Arkitekterne ønskede, at stilen skulle være gennemført ned til mindste detalje, og det kræver specialløsninger, siger Lasse Lyck, der er byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, som har leveret specialdesignede afløb til hotellets brusenicher.

De luksuriøse badeværelser med store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance.

Lasse Lyck fortsætter:

- 80 af badeværelserne har fået det velkendte Unidrain-linjeafløb, men med en lidt speciel afslutning på toppen, nemlig den såkaldte custom-løsning. Den almindelige Unidrain-rist i stål er skiftet ud med de fine marmorfliser fra gulvet, hvormed renden bliver skjult af den flotte marmor, som er overalt på badeværelset. De resterende ca. 20 badeværelser på hotellet er særligt store, og det kræver ekstralange afløb på over to meter. Som de eneste på markedet kan vi levere så lange afløb med marmorfliser.

Moderne specialløsninger
Renoveringen er udført med Arpe & Kjeldsholm som styringsentreprenør. I renoveringen har man taget højde for fortidens finesser, så bl.a. hovedtrappen og de høje lofter med indlagte betonbjælker er bevaret. Det har dog også givet visse udfordringer.

- Man kan ikke bore i de gamle bjælker, der ligger på kryds og tværs i alle bygningens lofter. Det måtte vi naturligvis tage højde for i udformningen af de lange gulvafløb. Vi har derfor designet dem sådan, at udløbet ligger lidt forskudt og passer til det enkelte rum, fortæller Lasse Lyck og tilføjer:

- Gennem hele renoveringen har vi bistået med rådgivning som en del af 'pakken'. Vi har bl.a. rådgivet bygherren til at installere en såkaldt P-vandlås i brusenichen. Vandlåsen har en særlig stor kapacitet, hvilket betyder, at den kan håndtere de mange hotelgæster, og vedligehold er på et minimum. Det er fordelagtigt for hotellet, som sparer tusindvis af kroner på den længere bane.

-kj

Læs mere om Bad

13/12 2017