Aktuelle nyheder - Bad

Opnå et godt indeklima på badeværelse

Opnå et godt indeklima på badeværelse

Sponseret indhold: Hvis du gerne vil undgå fugtskader og skimmesvamp, så er det vigtigt, at du har et godt indeklima i hele huset eller i lejligheden, men det er særligt på badeværelset, at du skal være opmærksom.

Del artiklen på

Et fugtigt badeværelse kan nemlig være skadeligt for mennesker og husets konstruktion. Det er især kombinationen af varme og fugt, som er godt for svampesporerne, men det er muligt at forhindre fugtskader. Herunder er der nogle tricks til, hvordan du undgår fugt på badeværelset.

Undgå fugt
Luft ud Det bedste du kan gøre, efter du har været i bad, er at lufte ud. Ved at åbne vinduet kan du udskifte den fugtige luft med den tørre luft udenfor. Hvis det også er fugtigt vejr udenfor, så kan du vælge at lade vinduet stå åbent i ca. 5 minutter, og så lukke det igen, da der på de fleste badeværelser også er ventilationssystem.

Varme
Uanset om du har varme i gulvet, eller om varmen kommer fra en håndklædetørrer, så hjælper varmen med at tørre de brugte håndklæder. Ulempen er dog, at varmen kun kan flytte luften rundt i rummet, hvilket betyder, at den ikke hjælper med at få fugten ud af rummet. Derfor bør der både være ventilationssystem og varme på ude på badeværelset, fordi det kan hjælpe med at få fugten ud af rummet.   

Rengøring efter bad
En anden metode du kan bruge til at fjerne fugten ude på badeværelset, er ved at bruge en svaber til at lede det overskydende vand ned i afløbet, efter du har været i bad. Du bør også tørre vægge og gulve af med en klud, fordi så dannes der ikke kalk, hvilket er noget, især skimmelsvamp kan få nærring fra.

Undgå vasketøj indenfor
Ved at du lader tøj tørre indenfor, så dannes der fugt. Derfor bør du hænge det udenfor. Dette vil dog blive et problem i vintermåneden, og derfor kan det være en fordel, at du anskaffer dig en vaske- tørremaskine. En vaske- tørremaskine er en tørretumbler og vaskemaskine i en. Dette er der mange fordele ved, men set i forhold til indeklimaet er fordelen den, at den ikke udvinder lige så meget fugt, fordi det kun er en maskine.

 

Læs mere om Bad

1/5 2018