Aktuelle nyheder - Brændeovne

Læger og ingeniører i tættere dialog

Læger og ingeniører i tættere dialog

Ny konference sætter fokus på bæredygtighed i sundhedssektoren og skal holde Norden i front på intelligente hospitaler

Del artiklen på
Norden er frontrunner inden for bæredygtigt sundhedsvæsen. Derfor afholder Aktuel Hållbarhet, NCSH og Schneider Electric konference 2017 d. 15. februar i Stockholm.

Nordic Conference on Sustainable Healthcare fokuserer på de projekter, hospitaler og virksomheder, der driver udviklingen af Nordens sundhedssektor. Det nye nordiske forum bliver fremadrettet den førende mulighed for dialog og erfaringsudveksling på tværs af regionen.

På konferencens program er blandt andre Dr Matthew Bacon, Chief Executive TCC, der er ekspert i optimering af hospitalers energiperformance gennem facility- og energimodellering. Han mener, at dialog mellem den kliniske og tekniske organisation er essentiel for at opnå effektivitet og bæredygtighed på hospitalerne:

- Design af hospitaler med en lavere målsætning for CO2-forbruget kræver dialog mellem læger og ingeniører. Herigennem klarlægges, hvordan de kliniske processer kan inspirere det tekniske design og forbinde strategien i den tekniske projektering med brugernes behov - en såkaldt ’Whole Facility Energy Modelling’, siger Matthew Bacon i det britiske magasin Health Estate.

På konferencen præsenterer ledende medarbejdere fra sundhedssektoren bæredygtige løsninger på større sygehuse. Ligeledes indeholder programmet andre state of the art-projekter, som har været med til at gøre sundhedsvæsnet bæredygtigt og mere effektivt. Deltagere har på konferencens udstilling mulighed for at se nye og innovative løsninger, der spænder bredt fra energieffektivitet og affaldshåndtering til lægemidler.

Indblik i fremtidens løsninger
I Danmark ser Schneider Electric stort potentiale i en fokuseret konference på effektive og intelligente hospitaler.

- Jeg håber, at konferencen kan øge opmærksomheden på vigtigheden af at planlægge bygge- og anlægsfasen af nye hospitaler rigtigt fra start. I et life-time perspektiv betaler investeringen i den optimale løsning sig altid, fordi marginal investeringen i anlægsfasen stort set er lig nul. På hospitaler betyder den optimale løsning en høj energieffektivitet, bedre indeklima bl.a. pga. udnyttelse af digitaliseringens nye muligheder. Hospitaler, der performer med et godt indeklima, giver kortere patientliggetider og driftsbesparelser, som kan investeres i flere varme hænder i en travl branche, siger Søren Eriksen, der Vice President for EcoBuilding i Schneider Electric Danmark.

På konferencen kommer mere end 40 talere fordelt på flere parallelle sessioner, og Electrics Nordic Healthcare Division er på konference bl.a. repræsenteret ved et oplæg af amerikanske ekspert Michael Sullivan, Vice President of Healthcare.

Han viser foregangsprojekter fra hele verden med integrerede løsninger, som giver øget driftssikkerhed samt større connectivity og effektivitet i et bæredygtigt sundhedsvæsen.

-kj

Læs mere om Brændeovne

18/1 2017