left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

120.000 oliefyr har fået dødsstødet

120.000 oliefyr har fået dødsstødet

Danske boligejere har siden udskiftet 120.000 oliefyr. De vælger af økonomiske og idealistiske grunde i stedet fjernvarme, naturgas og varmepumper som ny opvarmningskilde.

Del artiklen på

Det er efterhånden en sjældenhed at se en lastbil med fyringsolie på en dansk villavej. I 2010 blev 340.733 parcelhuse, rækkehuse og lejligheder opvarmet med et traditionelt oliefyr, mens tallet i 2019 ligger på 213.258.

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistiks database, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Mens mere end 120.000 oliefyr er blevet pillet ned de sidste syv år, har boligejerne i stedet valgt enten fjernvarme, naturgas eller varmepumpe som ny opvarmningskilde.

Passer til politiske ambitioner
- Udviklingen er i tråd med de politiske ambitioner om en 70 procent reduktion inden 2030. Men den bekræftes også af de tilbagemeldinger, vi får fra dem, der handler bolig hos os. Der er klart kommet en øget bevidsthed på energi og klima, hvor oliefyret ikke står øverst på ønskelisten, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

Udover at det er besværligt at være oliefyrsejer, fordi man helt konkret skal huske at fylde sin olietank op, kan udviklingen også forklares med et øget fokus på de faste boligudgifter.

- En af de økonomiske skruer, man kan dreje på ud over valget af lån, er boligens energiforbrug. Enten kan man efterisolere sin bolig, hvilket mange også har gjort, eller også kan man investere i en ny og på lang sigt billigere opvarmningskilde. Og her vil oliefyret ofte få dødsstødet, fordi varmepumper, fjernvarme, jordvarme og gasfyr er billigere i drift end gamle oliefyr, siger Peter J. Mattsen.

Klimabevidste forbrugere

Ligesom det er hipt og miljørigtigt at køre elbil, er der blandt boligejere også kommet mere opmærksomhed på opvarmningsformen.

- Det er ikke særlig cool at have et oliefyr. Hvor der ikke er reelle alternativer til fly, hvis man skal rejse oversøisk, er det til gengæld muligt i sin bolig at træffe nogle aktive klimavalg, og vi tror, at mange har det bedre med at fortælle, at de har jordvarme eller varmepumpe end et gammelt osende oliefyr, slutter Peter J. Mattsen.

DanB

Læs mere om Byggeri

2/12 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.