Aktuelle nyheder - Byggeri

300 studerende bygger tre-etagers beboerhus på tre dageArrangørerne bag De Digitale Dage er UCN, AAU, EUC Nord, COWI og DI Dansk Byggeri.

300 studerende bygger tre-etagers beboerhus på tre dage

I denne uge deltager mere end 300 studerende i De Digitale Dage, der bliver afholdt for 11. gang

Del artiklen på

Sidste år fik corona-pandemien sat en stopper for De Digitale Dage, og i år samles de mange studerende da heller ikke fysisk på UCN i Aalborg, som de plejer.

De sidder hjemme bag hver deres skærm og samarbejder via Teams om at udvikle det bedste bud på et 800 m2 stort beboerhus til Himmerland Boligforening. De Digitale Dage, som arrangeres af Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord, er med andre ord blevet endnu mere digitalt:

- De Digitale Dage er et unikt koncept, hvor studerende, som repræsenterer alle byggeriets parter, samles om at afprøve og præsentere de nyeste digitale redskaber. Der er brug for endnu mere digitalisering i byggebranchen, og det opnår vi bl.a. ved at klæde de studerende på til digitalt samarbejde, nye digitale teknologier og kommunikationsformer. Så det har stor betydning for branchen, at vi kan gennemføre årets arrangement på trods af Covid-19, fortæller Søren Nissen, der er projektleder for de Digitale Dage og lektor på UCN’s byggeriuddannelser.

En øjenåbner på dag ét
Der deltager i alt 14 teams med over 20 studerende i hver gruppe samt to erhvervsrepræsentanter fra entreprenør- og rådgiverbranchen. Opgaven består konkret i at give det økonomisk mest fordelagtige tilbud iht. BIM-baserede analyser, BIM-modeller og præsentation af løsning og proces.

For Mark Stougaard, der læser til bygningskonstruktør på 4. semester, har De Digitale Dage allerede på dag ét været lidt af en øjenåbner. Han er projektleder i sin gruppe:

- Alt det, jeg har lært de sidste to år, har jeg skullet bringe i spil i min rolle som projektleder for så stort et team. Jeg har fået en forståelse for, hvor mange der skal agere og samarbejde i et byggeriprojekt som det her, samtidig med at jeg skal styre og koordinere alle led i processen. Det er vildt spændende, og det er supervigtigt, at vi får afprøvet de forskellige nye teknologier og lærer, hvordan vi kan bruge dem til at skabe et optimalt byggeri, siger Mark Stougaard.

Dommerkomiteen har en uge til at vurdere de studerendes forslag, og vinderne kåres fredag d. 23. april.

Til gavn for byggebranchen
Resultaterne fra De Digitale Dage opsamles i såkaldte læringsprodukter, som skal skabe værdi for den danske byggebranche og byggeriets uddannelser på alle niveauer i Danmark.

- Vi har udover de mange studerende også 25 personer fra erhvervslivet med til De Digitale Dage, så der er en tæt kobling til byggebranchen og de udfordringer og behov, som branchen har i disse år og i fremtiden. Brugen af digitale værktøjer er i rivende udvikling, ikke mindst fordi byggebranchen har forrygende travlt i øjeblikket, og det er helt afgørende, at uddannelserne i samarbejde med byggeriet eksperimenterer med og får erfaringer med de nyeste teknologier, forklarer Kjeld Svidt, der er lektor ved forskningsgruppen i Bygningsinformatik ved Aalborg Universitet.

De Digitale Dage er ifølge Kjeld Svidt med til at åbne de studerendes øjne for en større verden inden for byggeriet, end den de møder til daglig på de enkelte uddannelser. De studerende kommer fra en række forskellige uddannelser inden for byggeriet, bl.a. bygningskonstruktører, ingeniører og tømrer- og murerfagene. Derudover er financial controller-studerende med til at stå for finansieringsmodellerne. Også studerende fra UCN’s bygningskonstruktøruddannelse i Vietnam er med.

Om De Digitale Dage
- De Digitale Dage er et samarbejde mellem Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord og foregår d. 14.-16. april 2021. I år er det 11. gang, De Digitale Dage afholdes.

- Målet med De Digitale Dage er at samle alle byggeriets parter om at afprøve og præsentere de digitale redskaber samt at simulere virkeligheden for de studerende.

- Under dagene kommer de studerende og erhvervslivet bl.a. til at arbejde med indeklima, statiske principper, energi, bæredygtighed, sikkerhed, tilgængelighed, tidsplan, økonomi, byggepladsindretning og Building information management (BIM).

- Tilrettelæggelsen og gennemførelsen af De Digitale Dage 2021 sker i samarbejde med Cowi og DI Dansk Byggeri.

- Den virtuelle afvikling af arrangement er blevet mulig, fordi Grundejernes Investeringsfond støtter De Digitale Dage med et ekstraordinært beløb oveni den bevilling på knap to millioner kroner, som allerede er givet over en tre-årig periode. Støtten er gået specifikt til at udvikle en ny online samarbejds- og gennemførelsesmodel.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.