Aktuelle nyheder - Byggeri

3XN tegner domicil til danske robotudviklereFOTO: 3XN

3XN tegner domicil til danske robotudviklere

Robotindustrien buldrer frem i Danmark. Det nye domicil Cobot Hub på 20.000 kvadratmeter i Odense skal huse virksomhederne Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR)

Del artiklen på

-I øjeblikket har både Universal Robots og vi fordelt vores danske aktiviteter på fem forskellige adresser i Odense, og vi har en meget høj vækst, der hele tiden betyder, at vi har udfordringer med at få plads nok. Det er baggrunden for beslutningen om, at vi nu vil samle en del af aktiviteterne i et nyt fælles domicil, som bliver verdens største hub for kollaborative robotter. Det giver os samtidig mulighed for at skabe et stærkere fagligt miljø og bedre faciliteter, så det bliver endnu mere attraktivt for talenter fra hele verden at arbejde med cobots, siger administrerende direktør Søren Nielsen fra MiR.

Nye og tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til virksomhedernes ambitioner, skal være med til at tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere.
 
-Valget faldt på 3XN på grund af deres evner til at skabe bygninger med fokus på innovative og kreative miljøer. Det går hånd i hånd med vores og MiR’s fokus på at udvikle fremtidens robotter, der kan være med til at indfri det store markedspotentiale, der er indenfor for collaborative automation, siger Greg Smith, der er midlertidig President for Universal Robots.
 
Skræddersyede rammer til i dag og til fremtiden
Barren er sat højt for UR og MiR’s kommende domicil i ”cobot-hovedstaden” i Odense. Ligesom robotter består af sammensatte komponenter, er Cobot Hub sat sammen af moduler, der er skræddersyet til de to robotvirksomheder og deres forskellige og specialiserede behov.
 
-Vi har fra begyndelsen arbejdet tæt sammen med de mennesker, der skal bruge bygningen, når den står færdig, og har gennemført en lang række interviews for at danne os et billede af, hvilke behov der skal dækkes i det nye domicil. Vi skulle have flere ting til at spille sammen. Den nye bygning skal rumme selvstændige virksomheder, der har behov for alt lige fra traditionelle kontorpladser til værksteder, laboratorier og kreative robotlegerum, hvor fremtidens robotter udvikles, siger Audun Opdal, arkitekt og ansvarlig seniorpartner for projektet fra 3XN.
 
Det stærke arkitektoniske udtryk er drevet af de sammensatte moduler og en adaptiv tilgang, der giver en fleksibilitet, så bygningen kan skaleres efter fremtidens behov. Det betyder, at betydelige dele af bygningen kan omformes og genbruges både materialemæssigt og strukturmæssigt.
Der arbejdes derfor med en konstruktion i træ, der har et stort genbrugspotentiale, og som ud over at være et æstetisk og levende materiale er godt for indeklimaet, da det lagrer CO2 gennem hele sin levetid.
 
Grobund for udvikling og trivsel
Den lave bygning blender naturligt ind i det grønne område, den er omgivet af. Cobot Hub er designet ud fra ideen om en campus, der indeholder åbne kontorlandskaber samt fælles arealer, hvor medarbejdere kan mødes uformelt på tværs af de to organisationer. Formålet er at skabe grobund for udveksling af viden, hvor innovation, kreativitet og trivsel kan blomstre.
 
-Denne udfordring er blandt andet løst ved at prioritere en række fællesarealer og atrier, der åbner bygningen op og skaber synlighed og transparens på tværs, og tilskynder til social interaktion og samarbejde mellem mennesker og afdelinger. Rumlige kvaliteter som dagslys og grønne arealer bidrager desuden til medarbejdernes trivsel, siger Audun Opdal.
 
En fælles gårdhave kommer til at udgøre Cobot Hubs hjerte, og bliver en vigtig del af det sociale liv. Her har medarbejderne mulighed for at mødes på tværs af organisationerne samtidig med, at de to virksomheders ”geografiske grænser” opretholdes inde i bygningen.
 
Navnet på det kommende domicil Cobot Hub kommer fra en sammentrækning af ”collaborative” og ”robots”, og omfatter robotter, der fungerer i et samarbejde eller interaktion med mennesker.
 
Fakta
Navn: Cobot Hub
Team: 3XN
Sted: Odense, Danmark
Bygherre: Universal Robots og Mobile Industrial Robots
Samarbejdspartnere: MOE og HJ Landskab
Størrelse: 20.000 m2
Byggesum: Kvart milliard kroner
Forventet færdig: 2023

-mo

Læs mere om Byggeri

13/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.