Aktuelle nyheder - Byggeri

52 broer skal ombygges eller erstattes mellem Vejle og Aarhus

52 broer skal ombygges eller erstattes mellem Vejle og Aarhus

Vejdirektoratet fjernede i oktober en 980 tons tung bro over E45 Østjyske Motorvej syd for Skanderborg. Nu er arbejdet med at bygge en ny bro med plads til flere spor nedenunder så gået i gang

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det samme sker med flere andre broarbejder langs motorvejen. I alt skal 52 broer og andre bygværker bygges om eller erstattes med nye, så der kan blive plads til ekstra spor.

Til februar 2024 bliver de bærende bjælker på den nye bro ved Skanderborg hejst på plads, og det nye brodæk skal støbes i april. Den nye bro forventes at stå klar til juli 2024.

Foruden broen syd for Skanderborg er Vejdirektoratet ved at bygge en ny bro på strækningen mellem Hedensted og Vejle. Der støbes fundamenter og søjler til den nye bro, som forventes at stå klar sommeren 2024, hvorefter den nuværende bro rives ned.

Forsinket af store regnmængder
I udkanten af Aarhus er Vejdirektoratet ved at udvide broerne ved Torshøjvej i Aarhus Syd samt de to broer, der bærer motorvejen over Aarhus Å og Lyngbygård Å.

Der er arbejdet kommet lidt hårdt fra start på grund af de store regnmængder, men Vejdirektoratet håber at kunne undgå forsinkelser.

Arbejderne betyder, at hastigheden flere steder langs E45 Østjyske Motorvej er sat ned til 80 km/t. I perioder med natarbejde er hastigheden sat ned til 50 km/t.

De næste broer, der skal udvides, tæller blandt andet dem, der fører skærende veje under E45.

Læs mere om Byggeri

15/11 2023
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.