Aktuelle nyheder - Byggeri

7000 tons granitskærver til tunnelbyggeriFørste fragtskib er ankommet (Foto:Femern A/S)

7000 tons granitskærver til tunnelbyggeri

Det første fragtskib har lagt an i Femern-projektets arbejdshavn. Hundredevis vil følge efter, og havnen kommer til at modtage næsten 70.000 tons råmaterialer om ugen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Det første fartøj, MV Aasvik, med materialer til byggeriet af Femerntunnelen lagde ved månedsskiftet til kaj. ved byggepladsen i Rødbyhavn.

Skibet lagde til kaj ved arbejdshavnen, der er opført ud for den store tunnelfabrik, hvor elementerne til verdens længste sænketunnel skal produceres, og havnen spiller en nøglerolle i byggeriet, da den både skal stå for udskibningen af tunnelens elementer og modtage de millioner af tons råmaterialer, der skal bruges på byggepladsen.

Ved at levere råmaterialer direkte til fabrikken skånes både miljøet og lokalområdet for tusindvis af tunge lastbiltransporter, mens tunnelen bygges.

Robust forsyningsvej
Arbejdshavnen er ifølge Jens Ole Kaslund, der er teknisk direktør i Femern A/S, helt afgørende for logistikken bag byggeriet af Femerntunnelen:

- Den sikrer en robust forsyningsvej direkte til fabrikken og skåner samtidigt nærmiljøet for tung trafik. Med i lasten på MV Aasvik lå omkring 7.000 tons granitskærver fra Norge, der skal bruges til at etablere arbejdsveje på byggepladsen. MV Aasvik vil snart blive efterfulgt af hundredevis af andre skibe, siger han.

Blandt de mest travle havne
Arbejdshavnen på en halv million kvadratmeter bliver én af de mest travle havne i Danmark, og et nyt fragtskib forventes at ankomme til byggepladsen cirka hver tredje dag. Når alle seks produktionslinjer på tunnelfabrikken er i drift, vil havnen modtage op mod 70.000 tons råmaterialer som sand, grus, cement og armeringsjern om ugen.

Havnen har både et østligt og vestligt kajanlæg og er mere end dobbelt så stor som den eksisterende trafikhavn i Rødbyhavn. Dermed er den blandt de største havne i Danmark.

Godt rustet
Arbejdshavnen ved Rødbyhavn står klar til at modtage materialer netop, som entreprenørerne forbereder sig til støbningen af det første tunnelelement omkring årsskiftet:

- Tidligere på sommeren holdt vi rejsegilde på tunnelfabrikken. Vi er i fuld gang med prøvestøbningen af en del af et tunnelelement. Nu hvor havnen også er taget i brug, føler vi os godt rustet til det egentlige tunnelbyggeri, siger Jens Ole Kaslund.

Læs mere om Byggeri

3/8 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.