Aktuelle nyheder - Byggeri

99,87 procent betalte termin til tidenDI's bolig- og skatteøkonom Bo Sandberg

99,87 procent betalte termin til tiden

Antallet af tvangsauktioner holder sig fortsat på et historisk lavt niveau, og sådan vil det fortsætte året ud

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I en kommentar til de månedlige tvangsauktionstal fra Danmarks Statistik for juli siger Dansk Industris boligøkonom, Bo Sandberg blandt andet, at omfanget af tvangsauktioner historisk set fortsat ligger på et meget lavt niveau, selvom det sæsonkorrigerede antal tvangsauktioner steg marginalt fra 105 i juni til 115 i juli:

- Ser man samlet på de seneste tre måneder, er det trods stigende boligbyrde på grund af stigende realkreditrenter og inflation, også kun udramatiske krusninger på overfladen. Her faldt antal tvangsauktioner faktisk fra 333 i perioden februar-april til 324 i maj-juli, siger Bo Sandberg.

Minder om pandekageflad etape
Bo Sandberg, der er cykelentusiast og i sommer har kørt op ad de værste Tour-stigninger i Alperne, forventer, at andre nøgletal for boligmarkedet i løbet af efteråret og vinteren får en profil, der ’minder om en alpeetape’:

- Men etapeprofilen for tvangsauktionerne vil året ud være pandekageflad, som en klassisk sprinteretape. Allerhøjst med en svagt stigende opløbsstrækning, siger DI-boligøkonomen.
Og han finder det overhovedet ikke overraskende, at antallet af tvangsauktioner fortsat holder sig på et historisk lavt niveau:

- Det er et af de nøgletal på boligmarkedet, som reagerer med størst forsinkelse. Så når der muligvis længere ude i horisonten er en mindre tvangsauktionsbølge på vej, vil det tidligst være i 2023 og 2024, vi får den at se, siger Bo Sandberg.

99,87 procent terminer betalt til tiden
Samtidig vurderer han, at det historisk set lave antal tvangsauktioner skal ses i sammenhæng med andre nøgletal om friværdi og antal restancer, der stadig viser et øjebliksbillede af, at de danske boligejere i gennemsnit er økonomisk særdeles velpolstrede med god betalingsevne.

Senest viste Finans Danmarks tal det laveste antal restancer på boliglån i 14 år, idet 99,87 procent af de forfaldne terminer i 1. kvartal 2022 blev betalt til tiden:

- Der er i øjeblikket en hel del nervøsitet og mange negative nyheder på boligmarkedet – mange af dem på forventet efterbevilling. Og sandt er det da også, at vi må forvente både lavere aktivitet og faldende priser det kommende år. Men man skal huske, at begge dele sker fra højt udgangspunkt. Og samtidig er det altså tilladt at glæde sig over de gode nøgletal også, senest et fortsat lavt antal tvangsauktioner, slutter Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

8/8 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.