bygma
bygma
scroll
Aalborg bakser med store planer for sport- og koncertarenaer Finansieringen af byggerierne skal komme ved salg af byggegrunde pa° travbanen og ved Aalborg Kongres & Kultur Center samt kapitalbidrag fra de direkte interessenter i de pa°gældende anlæg.

Aalborg bakser med store planer for sport- og koncertarenaer

Otte aktører har præsenteret en vision, der indeholder et nyt fodboldstadion, en ny håndbold- og koncertarena– og en modernisering af Aalborg Kongres & Kultur Center. Aalborg Kommune vil nu afdække, hvad der skal til for at realisere projektet

Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, Sifa, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center står bag en vision om at skabe et nyt sportsområde i Aalborg.

- Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala, siger formand Rasmus Haugaard fra Erhverv Norddanmark.

Visionen har overordnet tre klare ønsker:

Nyt fodboldstadion ved travbanen med plads til op mod 30.000 tilskuere. Væddeløbsbanen skal flytte udenfor bycentrum.
En overdækket arena med kapacitet til minimum 12.000 tilskuere, som skal være fremtidig hjemmebane for Aalborg Håndbold og som multiarena til indendørs koncerter.
En modernisering og opgradering af Aalborg Kongres & Kultur Center.

Arealerne og bygningerne i visionen er ejet af Aalborg Kommune. Finansieringen skal ske ved salg af byggegrunde på travbanen og ved AKKC samt kapitalbidrag fra direkte interessenter.

Borgmester Lasse Frimand-Jensen (S) bakker op om visionen, og tilbyder, at Aalborg Kommune går med ind i næste fase.

- Jeg synes, at det er en rigtig flot vision, som initiativtagerne er kommet med. Det er helt vildt spændende både som borgmester og som borger, der elsker store sports- og kulturoplevelser. Hvis det her lykkes, så vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune.

- Breddeidrætten vil også få stor glæde af projektet, da det vil give nye faciliteter og muligheder i eks. Gigantium, hvis Aalborg Håndbold rykker ind i ny arena, siger Lasse Frimand Jensen og fortæller:

- Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen, for jeg kan høre på reaktionerne fra Aalborg Byråd, at der er opbakning til at afdække, hvad der skal til, for at projektet kan realiseres.

Rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen (V) er også positivt stemt.

- Jeg kan se et stort bystrategisk perspektiv i visionen, og derfor skal kommunen gå konstruktivt ind i projektet og belyse de store muligheder og udfordringer, hvad enten det gælder infrastruktur, klima eller andet.

- Der er et stort arbejde forude, hvor vi skal finde ud af, hvordan det i sidste ende kan realiseres, men det vil være en kampe gevinst for byen og dens gæster herunder både idrætsudøvere, fans på tribunerne, kulturlivet, sponsorer, konferencegæster og byens borgere.

 

23/11 2023