left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Almene lejere tvinges til medlemskab af Boligselskabernes Landsforening

Almene lejere tvinges til medlemskab af Boligselskabernes Landsforening

En lejer i Aalborg har rettet henvendelse til Folketinget for at klage sin nød over foreningstvang i den almene boligsektor.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgår af Grundloven, at der er foreningsfrihed i Danmark, men denne foreningsfrihed gælder ikke for lejere i almene boligforeninger.

Af en henvendelse fra Peter Clausen fra en afdeling i et alment boligselskab i Aalborg med 28 husstande påpeges det, at det af årsregnskabet fremgår, at lejerne opkræves kontingent til boligselskabets medlemskab af Boligselskabernes Landsforening (BL).

Men forslag om medlemskab har aldrig været fremlagt til vedtagelse på de årlige generalforsamlinger, og boligselskabet har afvist at fremlægge dokumentation for en vedtagelse af det nævnte medlemskab.

Mangler dokumentation for krav
- Vi ønsker ikke at bidrage til selskabets medlemskab, hvilket udlejer forlanger. De henviser til et eksempel, hvor der tilfældigvis er skrevet, at ’bidrag til BL kan konteres på konto 115’.
Vi gør selskabet opmærksom på, at deres henvisning er et eksempel, og der lige så godt kunne havde stået ’abonnement på Jyllands Posten’. Vi udbeder os en eksakt henvisning til den lovtekst, der siger at afdelingen skal bidrage til udlejers medlemskab, hvilket udlejer ikke har svaret på, oplyser Peter Clausen over for Folketingets medlemmer.

Ikke brug for BL
Medlemmer i den nævnte boligafdeling har gennemgået lovgivningen på området, og her findes intet om, at beboerne er forpligtiget til at bidrage til udlejers medlemskab af foreninger som eksempelvis:

- Ønsker lejerne bistand og medlemskab, er der både Danske Lejere og LLO som repræsenterer lejerne, hvis der skulle opstå tvist mellem lejer og udlejer. Ikke udlejers interesseorganisation som varetager udlejers interesser og ikke den almene lejer. Vi har gjort udlejer opmærksom på den i lovgivningen omhandlende foreningsfrihed og retten til nej tak til medlemskab uden respons fra udlejer, skriver Peter Clausen.

Trådt på øm tå?
Han slutter med følgende salut til Folketingets medlemmer:

- Så kære venner. Har vi trådt på en øm tå? Vi er af den faste overbevisning, at vi har loven på vores side og retten til at sige nej. Hvad siger udvalget? Kan vi få et klart svar?...

Læs mere om Byggeri

7/4 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.