Aktuelle nyheder - Byggeri

Anlægsgartner oplever stigende miljøkrav fra kunderneGrøn Vækst skal fra 2020 til 2023 stå for driften af Ørestads grønne områder ved brug af miljømæssigt bæredygtige løsninger.

Anlægsgartner oplever stigende miljøkrav fra kunderne

Anlægsgartnervirksomheden Grøn Vækst mærker stigende miljømæssige krav fra grundejerforeninger, boligselskaber og virksomheder om markante bæredygtige løsninger

Del artiklen på

Samfund - Miljø

Siden 2012 har Grøn Vækst har stået for pasningen af Ørestads grønne områder, men fra 2020 er kravene blevet skærpet, da Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, som varetager opgaverne for Ørestads fire grundejerforeninger og Ørestad Vandlaug, krævede en ny, visionær og bæredygtig løsning for den grønne pleje.

Udbudet omfatter driften af gartnerarbejde, vækstkontrol, snerydning, renhold samt reparation af legepladser, belægninger og veje, hvor det har været et krav at komme med nye løsninger på driftsområdet og samtidig leve op til en række af FN's verdensmål.

Her præsenter Grøn Vækst en progressiv plan for, hvordan Ørestad skal driftes på den mest grønne vis og vandt arbejdet. Ørestad anvender omkring 11 mio. kr. i drift om året.

- Vi er naturligvis stolte over, at GF Ørestad igen valgte os til at varetage driften af den grønne pleje og vintertjenesten, men vi har også lagt os i selen for at tilbyde en løsning, der imødekommer sekretariatets ønske om nytænkning i bæredygtige miljøløsninger, siger direktør Jakob Kristensen, Grøn Vækst A/S.

Affald, biodiversitet og el-køretøjer
Grøn Vækst har blandt andet levet op til krav om at levere løsninger på at genanvende affaldet i området. Desuden skal der fokuseres på at udvikle biodiversiteten i de grønne områder til gavn for dyre- og insektliv. Den praktiske pasning af områderne løses i stigende omfang ved brug af eldrevne køretøjer og maskiner.

- Vores foreninger stod bag den valgte, grønne strategi, og vi valgte derfor Grøn Væksts løsning, fordi de i den grad forstod at omsætte FN's verdensmål til realisérbare handlinger. I dagligdagen oplever vi Grøn Vækst medarbejdere som meget lyttende og med på at prøve nye ideer af. Vi sætter pris på deres medarbejdere, som vi løbende bruger som sparringspartnere i udviklingen af vores drift, siger driftschef Christian Andersen, GF Ørestad.

Udover Grøn Væksts forslag til en skærpet bæredygtig driftsløsning spillede det også ind, at virksomheden har fået en såkaldte 'kronesmiley' af Arbejdstilsynet. Kronesmileyen gives til virksomheder, som har et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat. Det vil sige, at virksomheden har gjort en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard.

-jhn

Læs mere om Byggeri

25/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.