Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdsgiverne har ansvar for coronatest

Arbejdsgiverne har ansvar for coronatest

Regeringen har skærpet testkrav til ’vandrende arbejdskraft’ i form af en række stramninger af de gældende indrejserestriktioner.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ikke mindst truslen fra varianter af Covid-19 i England og Sydafrika har fået regeringen til at bebude en række stramninger af indrejsekravene til Danmark – også for arbejdskraft fra andre EU-lande.

Kravet skal være med til at begrænse smittespredning og samtidig understøtte, at der kan blive holdt gang i økonomien og de danske virksomheder.

Vandrende arbejdskraft er omfattet af det skærpede generelle krav om testcertifikat ved indrejse til Danmark, som fra skal bygge på en maksimalt 24 timer gammel negativ COVID-19-test. Testen kan være en quicktest. I dag må testen højest være 72 timer gammel ved indrejse til Danmark.

Skal dokumenteres af arbejdsgiverne
Desuden lægger regeringen op til, at arbejdsgivere, der har vandrende arbejdskraft ansat, skal kunne dokumentere, at disse ansatte er blevet PCR-testet senest 72 timer efter testen forud for indrejse.

Forslaget kræver lovændring, og regeringen vil søge Folketingets opbakning, men det er sandsynligvis en formsag.

Arbejdsgiverne opfordres allerede nu kraftigt til at sørge for, at tilrejsende ansatte lader sig PCR-teste senest 72 timer efter den test, der er foretaget forud for indrejse til Danmark.

- Det er helt afgørende, at vi får styr på smitten af hensyn til folkesundheden, men også fordi det er en forudsætning for, at vi får vores økonomi og arbejdsmarked tilbage på sporet, siger fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Breder sig hurtigt
Hun henviser til England, hvor man kan se, hvor hurtigt den britiske corona-variant har spredt sig. Og der har også været tilfælde i Danmark:

- Vi skal forebygge, at smittede personer, der rejser ind i landet, starter nye smittekæder. Derfor lægger regeringen op til at skærpe krav til test af vandrende arbejdskraft, der kommer til Danmark. Det håber jeg, at Folketingets partier vil støtte op om.
Initiativet følger op på tidligere tiltag fra efteråret for at dæmme op for smittespredningen hos vandrende arbejdstagere, slutter Ane Halsboe-Jørgensen.

Læs mere om Byggeri

11/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.