Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdsulykke førte til ny karriere- Nu kan jeg arbejde med salg af det værktøj, som jeg kender fra tidligere, og med en kundegruppe, som minder om mig selv, så jeg er havnet på den rette hylde, siger Karsten Skov Nielsen.

Arbejdsulykke førte til ny karriere

Arbejdsulykke kostede betonstøber Karsten Skov Nielsen jobbet jobbet, men uheldet åbnede samtidig op for ny karriere som sælger i XL-BYG efter en hård kamp med systemet.

Del artiklen på

Samfund - Omskoling

Karsten Skov Nielsen på 46 år havde altid haft fysisk krævende arbejde som akkordlønnet betonstøber. Et job, han var rigtig glad for.

Men en dag under udførelsen af en særlig støbeopgave trådte Karsten forkert og faldt baglæns ned fra et støbebord. I faldet landede han på den ene skulder og rev alle sener, muskler og nerver i skulderen over.

Arbejdsulykken skulle komme til at koste Karsten både mange smerter og stort bøvl med de offentlige instanser, der har til opgave at hjælpe folk som ham.

Piller og pres fra Jobcentret
I første omgang mente lægerne, at Karsten bare skulle tage den med ro og vente på, at skulderen voksede sammen. - Smerterne var ulidelige, og jeg måtte i periode spise op til 15 stærke smertestillende piller om dagen for at holde mig nogenlunde kørende, fortæller Karsten. Arbejde kunne han dog ikke.

Efter nogle uger med tiltagende smerter valgte lægerne at operere Karstens skulder. Det resulterede i 6 måneders sygemelding, hvor Karsten fortsat ikke kunne arbejde, men gik med armen i en fikserende slynge.

- Konsulenten fra Jobcentret begyndte efter et par måneder at presse på for at jeg skulle begynde at arbejde. Men jeg kunne overhovedet ikke brugen armen og havde stadig voldsomme smerter, uddyber Karsten. Tonen på møderne med Jobcentret blev efterhånden så anstrengt, at Karsten til sidst valgte at få en bisidder fra sin fagforening med til møderne.

- Det blev efterhånden tydeligt for mig, at jeg aldrig ville kunne arbejde som betonstøber igen, så jeg tænkte, at jeg skulle forsøge at tilegne mig nogle andre kompetencer. Men Jobcentret ville ikke give mig lov til at få et kursus, der kunne hjælpe mig videre, for så mente de, at jeg også måtte kunne raskmeldes. Og det var jeg ifølge lægerne slet ikke klar til. Der var efterhånden gået 6 måneder og jeg var ved at blive vanvittig af at gå og lave ingenting udover at pleje min smertende arm. Det var mentalt set en hård periode både for mig og min nærmeste familie, understreger Karsten Skov Nielsen.

Jobcentret bevilgede endelig et kursus i at skrive ansøgninger, og samtidig fik Karsten et forløb, hvor han sammen med andre langtidssygemeldte skulle lære at bruge teknikkerne indenfor mindfulness. Forløbene var ifølge Karsten fine, men ledte ikke til nyt job.

Omskoling
Fra Jobcentrets side begyndte man at overveje at tilbyde Karsten et revalideringsforløb. Omskoling til både pædagog og misbrugsvejleder blev overvejet, men kunne af forskellige årsager ikke bevilges. Han fik i stedet tilbudt en uddannelse til kontorassistent.

44 år gammel satte Karsten sig således på skolebænken sammen med en flok unge studerende på sin datters alder. – Det var hårdt at gå i skole igen, for jeg var jo vant til at bruge min krop hele dagen. Nu sad jeg der på en stol og skulle slå lyttelapperne ud. Men det var samtidig sjovt, for de unge var både hjælpsomme og søde at være sammen med, påpeger Karsten, som fik 12 i sin afsluttende opgave.

Da Karsten skulle i praktik, var det umuligt for ham at finde en praktikplads. Han kom derfor i skolepraktik, hvor han i en periode arbejdede hos Elite Silkeborg, som er en afdeling under Handelsskolen i Silkeborg. Her faldt han en dag over et opslag om job-speeddating med XL-BYG i hhv. Gjern, Silkeborg og Viborg.

- Jeg blev straks interesseret, men før jeg tilmeldte mig arrangementet, kontaktede jeg Jobcentret for at sikre mig, at jeg kunne få lov til at skifte linje fra kontorassistent til handelsassistent. Heldigvis godkendte de min anmodning, fortæller Karsten, som deltog i arrangementet, hvor han talte med repræsentanter fra alle tre byggecentre.

Ny karriere i udsigt
Torsdag aften, samme dag som speeddating-arrangementet havde fundet sted, blev Karsten kontaktet af XL-BYG Gjern, som gerne ville se ham til en jobsamtale om fredagen. Om fredagen ringede de fra XL-BYG Viborg og inviterede til samtale om lørdagen. – Det var overvældende. Jeg havde på det tidspunkt sendt godt 500 ansøgninger og fået afslag på de fleste. Resten hørte jeg aldrig fra. Og nu stod jeg med to jobsamtaler, mindes Karsten.

Begge samtaler gik godt, og endte i en elevstilling i XL-BYG Tømmergaarden Viborgs PRO-center, hvor Karsten nu sælger værktøj og beslag.

- Den 1. oktober i år blev jeg udlært, og heldigvis tilbød min chef mig en fast stilling som sælger. Jeg er super glad for, at det lykkedes mig at finde en vej tilbage til arbejdsmarkedet, så jeg kan blive uafhængig af det offentlige. Og når det så samtidig har betydet, at jeg kan arbejde med salg af det værktøj, som jeg kender fra tidligere, og med en kundegruppe, som minder om mig selv, så må jeg bare sige, at jeg er havnet på den rette hylde, slutter Karsten Skov Nielsen med et glad smil.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

20/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z