Aktuelle nyheder - Byggeri

Bakteriedræbende flisebelægning kan bekæmpe coronaFoto: Mosaikhjørnet.

Bakteriedræbende flisebelægning kan bekæmpe corona

Med en særlig antibakteriel flisebelægning er det nu muligt at reducere corona-virus med 94 %, hvilket kan have stor betydning for bl.a. hospitaler, skoler og plejehjem

Del artiklen på

Det er ikke længe siden, at Mosaikhjørnet lancerede en række fliseserier med en innovativ og antibakteriel belægning, som bekæmper 99,99 % af alle bakterier indenfor kun to timer.

Nu viser en helt ny undersøgelse, at flisebelægningen ikke blot modvirker almindelige bakterier, men faktisk også kan være med til at bekæmpe den aktuelle corona-virus. Det er italienske Iris Ceramica Group, som er førende indenfor design, produktion og salg af keramiske fliser, der i samarbejde med University of Milano har udført studiet og bl.a. bevist, at fliser med den særlige belægning efter blot fire timer i UV-lys – dagslys såvel som indendørs belysning – kan reducere coronavirus med 94,04 %.

Efter tilsvarende fire timer i mørke reduceres virussen med 75,48 %, og studiet konkluderer således, at flisebelægningen har størst effekt i samarbejde med lys, men at den også reducerer risikoen for corona-smitte markant i mørke.

- Belægningen kan have kæmpe betydning for sygehusvæsenet, skoler, plejehjem og lignende institutioner, da overflader som eksempelvis fliser kan være en stor smittekilde – ikke alene ift. corona-virus, men også bakterier generelt og andre smitsomme sygdomme. Fliser med belægningen er derfor særligt oplagte de steder, hvor mange mennesker omgås, og hvor smitterisikoen kan være størst og farligst, heriblandt for ældre og særligt udsatte borgere, lyder det fra Tomaso Bergonzini, der er Resident Manager for Ariostea, som er den italienske fliseproducent, der gennem flere årtier har udviklet den antibakterielle belægning.

Gavnlig for miljøet og indeklimaet
Mosaikhjørnet er eneforhandler i Danmark af belægningen, som er beskyttet af et europæisk patent. Det er bl.a. den populære fliseserie Ørestaden med et råt og industrielt look, som kan fås med belægningen, og som således kan være med til at holde smitten af corona-virus og øvrige bakterier nede.

Men udover at Mosaikhjørnets antibakterielle flisebelægning kan bekæmpe bakterier og virus, har belægningen også dokumenteret gavnlig effekt på luftforurening og kompenserer allerede efter to år for den mængde luftforurenende kvælstofoxid, som produktionen har medført. Belægningen bruger nemlig sollyset eller LED-lyset til at nedbryde det forurenende stof til kemiske forbindelser, som er ufarlige for den menneskelige krop.

- Fliser med belægningen har udover et moderne look også en gavnlig effekt på miljøet og indeklimaet, da luftens kvalitet er en af de faktorer, som er med til at skabe et sundt klima indendørs, hvor vi befinder os mange timer i døgnet. Vi har i de senere år mærket en stigende efterspørgsel på løsninger, der ikke blot består af bæredygtige materialer, men også er produceret med tanke på at mindske spild og udledning af forurenende stoffer, og det er vi glade for, at vi nu kan tilbyde, siger Tanja Foged, der er direktør hos Mosaikhjørnet.

Mosaikhjørnets flise- og klinkebelægning indeholder en kombination af titandioxid og sølv, som skaber en antibakteriel belægning, der samtidig omdanner kvælstofoxider til salte. Titandioxid fungerer som fotokatalysator og forsvinder derfor ikke over tid, mens tilstedeværelsen af sølv bevirker, at belægningen også virker i mørke og i rum med LED-lys.

-kj

Læs mere om Byggeri

9/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.