Aktuelle nyheder - Byggeri

Bauhaus klager direkte til ministerenAdm. direktør Mads Jørgensen stiller sig i brevet til Simon Kollerup undrende overfor, at kunderne ifølge de nye regler åbenbart ikke kan holde afstand i de store byggemarkeder.

Bauhaus klager direkte til ministeren

I et brev til erhvervsminister Simon Kollerup går Bauhaus’ adm. direktør Mads Jørgensen til kamp for de store butikkers ret til at holde åbent på lige fod med de mindre. Han kalder det i strid med ligebehandlingsprincipperne og har sat advokater på sagen

Del artiklen på

’Kære Simon Kollerup

Jeg skriver til dig som adm. direktør for Bauhaus Danmark A/S i anledningen af regeringens fortsatte de facto nedlukning af detailbutikker over 5000 m2. Bauhaus driver 18 byggemarkeder i hele landet, hvoraf de 16 er over 5000 m2. Bauhaus er altså de facto fortsat nedlukket.’

Sådan starter adm. direktør Mads Jørgensen sit mere end to sider lange brev til erhvervsminister Simon Kollerup, der er sendt i kopi til statsminister Mette Frederiksen og sundhedsminister Magnus Heunicke.

I brevet anmoder han om en justering af de nuværende retningslinier, og at regeringen vil genoverveje reglerne for genåbningen af store detailbutikker.

Han skriver bl.a.:

’Bauhaus’ byggemarkeder er store og har gode muligheder for at håndhæve skærpede afstandskrav, loft over antallet af kunder, inddeling i zoner med begrænset antal kunder m.v. Når Bauhaus ikke kan holde åbent, tvinges kunderne imidlertid over til vores konkurrenter, der i mange tilfælde ikke har indrettet lige så hensigtsmæssigt i forhold til at håndhæve afstandskrav, sikre hensigtsmæssige kø-systemer m.v.

Samtidig betyder regeringens beslutning, at alle byggemarkedskunder nu må samles i et mindre antal butikker… Med andre ord: Hvis også Bauhaus kan holde åbent, vil kunderne blive bedre fordelt, så de bedre kan holde afstand og derved sænke smittetrykket. Bauhaus vil således meget gerne bidrage med at holde smittetrykket nede og udvise samfundssind.’

I strid med ligebehandlingsprincipper?
Mads Jørgensen skriver bl.a. også om sin frustration over, at grænsen på 5000 m2 gør, at Bauhaus reelt set er den eneste aktør i byggemarkedssegmentet, der ikke kan åbne butikkerne.

’Jeg har på den baggrund bedt Bauhaus’ advokater om at undersøge, om regeringens beslutning er i strid med ligebehandlingsprincipper i dansk ret. Principper som går igen i vores lovgivning, og som er bærende for dansk ret.’

Han oplyser desuden, at han har sendt et brev til Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, hvor han beder om aktindsigt i de relevante vurderinger, der ligger til grund for regeringens beslutning.

Grundlovsstridigt i Tyskland
Han henviser desuden til lignende sager i Tyskland, hvor forskelsbehandlingen begrundet i vareudbud og butiksstørrelser blev underkendt og kendt grundlovsstridigt i foråret 2020.

’Det undrer mig eksempelvis meget, at en butik på 4999 m2 kan holde åbent for én kunde pr. 20 m2, dvs. 249 kunder i alt, mens en butik på 5000 m2 kun må holde åbent for én kunde pr. 250 m2, altså 20 kunder i alt. Det i sig selv er konkurrenceforvridende’, skriver han og undrer sig ligeledes over, at store butikker ikke må afspærre dele af butikkerne for at komme under de 5000 m2 og efterspørger en saglig begrundelse for, at de 20 kunder, der må være i en butik på 5000 m2, skal bestille tid, mens de 249 kunder i butikken på 4999 m2 ikke er underlagt samme restriktioner.

’Forundringen bliver ikke mindre af, at regeringens ekspertråd angiveligt ikke har regnet på konsekvenserne af en åbning af de store butikker. Der er altså…intet sagligt eller fagligt belæg for, at en fortsat nedlukning af de store butikker skulle have en gavnlig effekt på smittetrykket’, skriver Mads Jørgensen og slutter af med at stille sig til rådighed for sparring om forskellige ikke-forskelsbehandlende løsninger.

-los

Læs mere om Byggeri

4/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.