Aktuelle nyheder - Byggeri

Behov for flere certificerede statikereCertificerede statikere får fremadrettet ansvaret for at sikre, at konstruktionskrav i byggeriet overholdes. Arkivfoto

Behov for flere certificerede statikere

Behovet for certificerede statikere er stort, da kontrol af statiske forhold i byggeriet snart skal foretages af certificerede statikere. Forventningen er, at dokumentation og kontrol fra primo 2020 kræver en certificering

Del artiklen på

Samfund – Anlæg

Med BR18 er dokumentation og kontrol af statiske forhold i byggeriet ikke længere en kommunal opgave efter en overgangsperiode, som forventes at være forbi med udgangen af 2019.

Fremadrettet får certificerede statikere ansvaret for at sikre, at konstruktionskrav overholdes. Det giver mulighed for, at den tekniske byggesagsbehandling for bærende konstruktioner fremover varetages af private virksomheder, men kræver også, at man gennemgår en certificering, hvis man fremadrettet vil kunne kontrollere og dokumentere bygninger som statiker.

Derfor inviterer certificeringsorganet Dancert til to orienteringsmøder om certificeringen.

- Dancert er i fuld gang med certificering af statikere og har for nærværende ca. 70 ansøgere. Dog forventes behovet at være langt større, hvis der skal være tilstrækkeligt til at klare behovet for alle nye byggesager, siger direktør Jørgen Baadsgaard-Jensen.

Bliv klogere på certificeringen
De to orienteringsmøder om certificering af statikere efter Bekendtgørelse om certificeringsordninger for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet (BEK 674) afholdes begge i november.

- Møderne henvender sig til personer – bygningskonstruktører og ingeniører – der overvejer at blive certificeret statiker til konstruktionsklasse 2, 3 – 4 eller tredjepartskontrol. På møderne gennemgår vi bl.a. kravene til certificering for de forskellige konstruktionsklasser, kravene til uddannelse, erfaring og dokumentation af viden om byggelovgivningen, kravene til byggeprojekter til bedømmelse, hvordan certificeringsprocessen forløber og hvilke krav der er til efterfølgende årlig overvågning, siger Jørgen Baadsgaard-Jensen og understreger, at det er gratis at deltage i orienteringsmøderne som afholdes i hhv. Taastrup og Aarhus.

Praktisk info
Møderne varer tre timer og afholdes den 14. november på Teknologisk Institut i Taastrup og den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus C.

Møderne er gratis, men kræver tilmelding.

-los


Læs mere om Byggeri

21/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.