Beredskabsaftaler begrænser skaders omfang
Hvis uheldet er ude, og boligforeningen rammes af akutte rørskader, vandskader eller lignende, skal der reageres hurtigt, og det kan en beredskabsaftale sikre
Del artiklen påDer er mange ting, en boligforening skal holde øje med, hvis den pludselig står overfor en akut skade som f.eks. en rørskade eller vandskade, og hvis der ikke reageres hurtigt, så kan det både betyde, at skadernes omfang bliver langt større end nødvendigt, og at det kommer til at koste boligforeningen flere penge end nødvendigt.
- Hvis en pludseligt opstået skade håndteres hurtigt, så er udgifterne rimelig begrænsede. Men udgifterne kan hurtigt blive firdoblede, hvis den ikke håndteres optimalt, fortæller Jesper Nielsen, salgsdirektør hos Recover.
Derfor er det vigtigt, at boligforeningerne kan levere et hurtigt skadestop og sikre, at skader ikke udvikler sig yderligere, skulle uheldet være ude. På Netværksdagen vil Recover derfor fortælle mere om deres skadeservice, hvor de kan sikre, at skader og følgevirkninger bliver begrænsede i boligforeninger.
- Der er mange ting, der skal håndteres i tilfælde af akut opståede skader så som vandskader, rørskader eller brand, siger Jesper Nielsen og fortsætter:
- Hvis der f.eks. har været brand i en boligforening, hvad skal du så gøre, når brandvæsenet er kørt? Hvor skal folk bo? Hvordan får de fat i deres ting, hvordan får de mad og så videre. Der er masser af praktiske ting, der skal håndteres.
Han fortæller, at Recover har et mandat fra de danske forsikringsselskaber, så de kan gå ind i en akut situation og lave værdiredning, og både sikre at beboerne får den nødvendige akuthjælp, og at skaden ikke udvikler sig.
- Vi sikrer, at der tages hånd om skaden her og nu, og det vil vi rigtig gerne snakke meget mere om på Netværksdagen.
Beredskabsaftaler er ekstra vigtige i takt med, at klimaet ændrer sig, og ting som oversvømmelser i storbyer bliver stadig mere almindelige. For en virksomhed som Recover er ikke et betalt beredskab, men en kommerciel virksomhed. Det betyder, at når de akutte situationer opstår, så er det aftalekunderne, der bliver håndteret først.
- Under oversvømmelsen i København tilbage i 2011 fik vi rigtig mange henvendelser fra boligforeninger, der ikke var vores kunder, og dem måtte vi afvise at hjælpe, fortæller Jesper Nielsen.
Han slutter af med at fortælle, at beredskabsaftaler kan dække meget mere, f.eks. ting som skimmelsvamp, oprydning efter skadedyr i boligerne eller byggerenovering.
- Her skal der være styr på, at affald kan indeholde skadelige stoffer, og der skal være styr på processerne her, siger Jesper Nielsen.