Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Beskeden jobfremgang i byggeriet

3000 flere kom i arbejde i juli måned, mens der i byggeriet kun ses en fremgang på ca. 300 personer

Del artiklen på

Alene i juli måned steg antallet af beskæftigede med 3000 personer, og dermed var der 2.752.000 personer med et lønmodtagerjob i Danmark. Det viser nye tal fra Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse.

- Aldrig i Danmarkshistorien har der været flere lønmodtagere i job. Presset på arbejdsmarkedet er tiltaget gennem 2018, men alligevel bliver netop arbejdsmarkedet ved at levere varen som den vigtigste vækstmotor i dansk økonomi, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

I bygge- og anlægsbranchen var der i juli ligesom i de foregående måneder en beskeden jobvækst på ca. 300 lønmodtagere.

- Selvom trenden fortsat peger opad, bliver det også fremover i et roligere tempo i byggeriet. Dels kan rekrutteringsudfordringerne nu virkelig mærkes, og dels vokser byggekranerne trods alt ikke - efter mere end fem års fremgang - ind i himlen, siger Bo Sandberg.

Ifølge Dansk Byggeri er det positivt, at arbejdsstyrken stiger nogenlunde ligeså meget som beskæftigelsen, og at der flyttes mange fra passiv til aktiv forsørgelse.

- Men selvfølgelig varer opsvinget ikke evigt, og derfor bør de gode tider og solskinsvejret i dansk økonomi bruges til at trimme arbejdsmarked og skattesystemmet til yderligere fremgang. Det er oplagt at genbesøge tilbagetrækningsreglerne fra arbejdsmarkedet, men det er også vigtigt at understrege, at reformer jo bestemt ikke altid behøver at være med pisk, men også kan være med gulerod. F.eks. kan der være god musik i at give yderligere skattemæssigt incitament til at få seniorerne til at blive længere tid på arbejdsmarkedet ifm. finanslovsforhandlingerne. Og rettidig omhu med infrastrukturinvesteringer øger også arbejdsudbuddet via mindsket spildtid i trafikken, siger Bo Sandberg.

-kj

Læs mere om Byggeri

21/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder