Aktuelle nyheder - Byggeri

Bjarke Ingels slået til fransk ridderBjarke Ingels og ambassadør, madame Caroline Ferrari ved arrangementet på Den Franske Ambassade i København.

Bjarke Ingels slået til fransk ridder

Bjarke Ingels har fået tildelt den franske ridderorden, Arts et Lettres, som går til internationalt kendte kunstnere og forfattere, som har gjort sig særligt bemærket i Frankrig

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

Af Elin Carlsen

Ved et arrangement på Den Franske Ambassade i København er Bjarke Ingels blevet hædret af den franske kulturminister for sit visionære talent for at gentænke arkitekturen med modig inddragelse af samtidens interesse for medborgerskab og miljø. Denne tilgang kommer ligeledes til udtryk i hans projekter i Frankrig som det nye Galeries Lafayette i Paris eller kulturhuset MECA i Bordeaux.

Bjarke Ingels fortalte i sin takketale, at Frankrig og franske kuratorer og bygherrer har været på forkant i verden ift. at værdsætte tegnestuens værker. BIG's første retrospektive udstilling, Yes is More, blev vist på Arc en Reve i Bordeaux allerede i 2010 og blev ved samme lejlighed oversat til fransk, som det første sprog.

- Frankrig er ganske enkelt et land, hvor kultur, kunst og arkitektur udgør en fundamental prioritet ulig noget andet land i verden - og som konsekvens et land, hvor jeg altid har følt mig ekstremt velkommen og værdsat. Jeg har svært ved at forestille mig en større ære end nu at være blevet slået til fransk ridder.

Anerkendelse af arkitekturens rolle
Kulturcenter MECA i Bordeaux er udformet som et loop, der lægger sig som en åben sløjfe om en terrasseret offentlig plads på kanten af byen ud til vandet. Huset rummer tre offentlige kulturinstitutioner, som får en fælles tilknytning til stedet foræret gennem et nyt attraktivt byrum. Kunstmuseum, teater, bibliotek og biograf er organiseret over og omkring pladsen med tydelig inspiration fra den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsens store triumfbue fra midten af 80'erne, La grande Arche, som ligger i en forstad til Paris med høje kontorhuse, La Defense. Kulturcenter MECA ligner en omformning af det monumentale, som er toppen af Spreckelsens triumfbue snittet ned fra de høje tinder for at lade sig modellere og tilpasse til en mere human skala med direkte tilgængelighed i en mere inviterende bydel i Bordeaux. Bjarke Ingels nævner beslutningsprocessen omkring BIG's vinderforslag som sjældent gnidningsfri. Der var fra starten en udelt politisk fransk begejstring og selvfølgelighed omkring investeringen i et ikonisk kulturcenter.

Det nye Galeries Lafayette er et varehus indrettet skulpturelt med udstillinger af mode, der leder tanken hen på et museum for moderne kunst, hvor alle effekter er til salg. En storslået museumsbutik.

- Der skal lyde et stort tillykke til Bjarke Ingels med hæderen og anerkendelsen ifm. tildelingen af den fornemme franske orden. Det er først og fremmest en hyldest af Bjarke Ingels og BIG's innovative arkitektur, der både imponerer og skaber begejstring hos det enkelte menneske, og derudover en anerkendelse af arkitekturens rolle som designer af bygninger og byrum, der skaber bedre samfund. Stort tillykke med ordenen. Det er velfortjent, lyder det fra adm. direktør hos Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen.

Læs mere om Byggeri

11/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål