left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

'Bjarkes Bakke' har ændret arkitekturenFoto: Dragør Luftfoto.

'Bjarkes Bakke' har ændret arkitekturen

Copenhill på Amager er et ressourcecenter, en affaldsforbrænding og en skibakke, men også et værk, en ny begyndelse, et andet syn på bæredygtighed og en helt ny måde at tænke arkitektur på

Del artiklen på

Arkitektur- Bæredygtighed - Samfund - Byudvikling

Af arkitekt Terkel Grum-Schwensen

Efter en række tilløb åbnede Copenhill på taget af Arc, Amager Ressourcecenter, d. 4. oktober 2019. Det har forståeligt nok været en lang proces fra BIG's eventyrlige ide i 2010 om at etablere en skibakke på taget af det høje forbrændingsanlæg til projektets endelige realisering nu ni år senere.

Byggeriet er imidlertid meget mere end en original kombination af industrianlæg og rekreative oplevelser: Det repræsenterer en hel ny måde at tænke byens byggerier på.

Med introduktionen af 'Bjarkes Bakke' er verden og arkitekturen ikke længere den samme. Byens bygninger har ikke længere en forside og en bagside. Industrianlæg er ikke nødvendigvis henvist til inferiøre adresser langt fra forbrugerne, og rekreation er ikke længere adskilt fra tung industri.
 
Anlæggets ide og realisering er imidlertid overbevisende og viser vejen mod en fremtid, man kun aner konturerne af. Igen har Bjarke Ingels skabt noget, der langt overgår andres mere begrænsede fantasi.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet i magasinet Byggeri nr. 8.

Læs mere om Byggeri

7/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.