Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Bofællesskab i pagt med naturen

Bofællesskab i pagt med naturen

Der er foreløbigt projekteret med 400 boliger i Nordsjællandshusene-projektet i Espergærde, der er inspireret af en gammel nordisk måde at skabe bofællesskaber på

Del artiklen på

I 2017 kom det frem, at næsten halvdelen af danskerne ønsker en bæredygtig livsstil, og den tendens har siden været støt stigende. Samtidig oplever hovedstadsområdet og resten af Sjælland i disse dage næsten et boom i interessen for bofællesskaber  - en tendens, som senest havde sin storhedstid i 1970'erne.

Tendenserne er ikke gået Kant Arkitekters næse forbi, og de brugte således tun-begrebet som inspiration for designet til Nordsjællandshusene, da det netop fremmer fællesskab og bæredygtig livsstil.

Med Nordsjællandshusene har Kant Arkitekter designet en moderne version af det gamle gårdtun. Det gjorde de, fordi byggeriet er planlagt til at skulle ligge i et område ved navn Kelleris Hegn i Espergærde. Et område af Espergærde, hvor naturen er en integreret del af boligområdet og nabolaget. Kant Arkitekters partner, Karl-Martin Buch Frederiksen, fortæller om sin vision for projektet, og hvordan tun-designet bunder i et oprigtigt ønske om at drage naturen ind i byggeriet og værne om naturen:

- Tun-designet er specifikt inspireret af norske gårdtun. Designet giver mulighed for at udnytte det kuperede terræn til fordel for beboerne og for mangfoldigheden i naturen. Ideen er ganske enkelt at få bevoksningen til at bidrage med naturlige fællesrum - præcis som i de gamle nordiske landsbyer, men med en moderne twist i en dansk kontekst, siger han.

Naturen og menneskene
Nordsjællandshusene har til hensigt at tilbyde den bevidste borger en bæredygtig livsstil tæt på skov og mose, hvor byggematerialer, omgivelserne og boligernes beliggenhed ift. hinanden tilsammen fordrer til nabofællesskab i pagt med naturen. Læg dertil en lav bebyggelsesprocent og grønne kiler, som trækker naturen ind i boligområdet, og man har en boligform, der er med til at sikre naturen frem for at erstatte den med f.eks. mere konventionelt boligbyggeri. Og det er unikt ift. nybyggeri tæt på natur, fortæller landinspektør Kristian Baatrup:

- Når man bygger i umiddelbar nærhed af et natur- og skovområde, som Nordsjællandshusene-projektet er planlagt til at være, så er det prisværdigt, at man forsøger at inddrage naturen i byggeriet på denne måde. Denne egenskab kombineret med anvendelsen af gårdtun-begrebet - et begreb jeg ikke var bekendt med før - gør Nordsjællandshusene unikke i en dansk sammenhæng.

CFP Ejendomme står bag projektet, der er i høring i Helsingør Kommune.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder