Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligsalget er på sit højeste siden 2004Flere skilsmisser og ændrede familieformer har bl.a. været med til at boligsalget har taget et gevaldigt hop i 2020 og 2021, vurderer Nybolig. Arkivfoto: Nybolig

Boligsalget er på sit højeste siden 2004

Det er ikke kun corona, der sender boligsalget mod toppen. Også nye familiestrukturer og ændrede livsforhold er en del af forklaringen bag det historisk høje boligsalg, vurderer Nybolig

Del artiklen på

Ifølge statistikken topper antallet af solgt boliger i 2020 og 2021. Selv ikke i tiden op til den store krise i 2008 er det blevet solgt så mange boliger som i 2020 og 2021. En samlet opgørelse fra Finans Danmark og Boligsiden, som Nybolig har foretaget, viser, at der både for ejerlejligheder, fritidshuse og parcelhuse er det tale om det højeste antal boligsalg i 17 år.

Mens der i 2004 blev handlet 56.027 boliger, er tallet i 2020 oppe på 77.504.

Det er ikke kun Corona og markedsforhold, der har øget salget. Det skyldes i høj grad også, at vi flytter hyppigere på grund af ændrede livsforhold og familiestrukturer, vurderer Nybolig i en ny analyse.

- Som 2021 er startet, kan året komme til at byde på endnu en ny rekord, og det sætter igen en tyk streg under, at vi er en meget mobil nation. Forklaringen på et det historisk høje boligsalg skal ikke kun findes i markedsforhold og corona. Vi ved nemlig, at de fleste flytninger er betinget af en ændring af livssituationen, og her har vi set, at der har været en stigende udvikling de seneste mange år, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Vi flytter hyppigere
Ifølge Peter J. Mattsen er der kommet mange nye familiestrukturer med f.eks. delebørn og sammenblandede familier, plus at antallet af skilsmisser har været stigende i en årrække.

- Vi bliver ikke i samme omfang hængende i et mindre godt parforhold som før hen, og det betyder jo alt andet lige, at folk flytter hyppigere end tidligere, og typisk også i kortere perioder, hvilket giver en større aktivitet på boligmarkedet, fordi vores boligbehov ændrer sig, siger Peter J. Mattsen.

-los


Læs mere om Byggeri

19/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.