Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligudbuddet er langsomt på vej opad

Boligudbuddet er langsomt på vej opad

De tocifrede gennemsnitlige årlige prisstigninger på boliger vil dog ifølge Dansk Industris boligøkonom fortsætte nogle måneder endnu\r\n

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en kommentar til FinansDanmarks månedlige statistik over boligudbuddet, der viser, at udbuddet af parcelhuse steg tre procent i juni, mens udbuddet af ejerlejligheder steg ti procent, konstaterer Dansk Industris boligøkonom Bo Sandberg blandt andet, at boligudbuddet kravler langsomt, men sikkert, opad:

- Det giver en lidt bedre balance mellem købere og sælgere på boligmarkedet. De tocifrede gennemsnitlige årlige prisstigninger på boliger vil dog fortsætte nogle måneder endnu, men vi er forhåbentlig på vej ind i den forlængede spilletid for dette fænomen, siger Bo Sandberg.

Udbud langsommere end efterspørgsel
Han opfordrer derfor fortsat politikerne til at have is i maven og tålmodighed lidt endnu i forhold til at gribe ind over for prisstigningerne:

- Boligudbuddet ændrer sig langsommere end efterspørgslen. Det er der ikke så meget nyt i, det er tværtimod et grundvilkår på boligmarkedet. Så sommeren over vil vi stadig have ’sælgers marked’ og derfor også tocifrede årlige boligprisstigninger lidt endnu. Men formentlig vil vi se lavere boligprisstigninger senest i løbet af fjerde kvartal, hvor det også var en stærk og corona-boostet periode på boligmarkedet i 2020, som der sammenlignes med, siger DI-boligøkonomen.

Nye skatter er en god løsning
Han peger samtidig på, at der er nye boligskatter på vej, og der mener Dansk Industri er en god løsning for boligbeskatningen i 2024, ligesom det givetvis allerede påvirker prisdannelsen 1-2 år før den træder i kraft:

- I perioden frem mod 2024 kan det også komme på tale at skære i rentefradraget. Men det skal tænkes sammen med den øvrige beskatning af kapitalindkomst. DI foreslår en reduktion af det høje rentefradrag fra 33 procent til 25 procent, og at provenuet går til at finansiere indførelsen af en flad kapital- og aktieindkomstskat på maksimalt 30 procent af positiv nettokapitalindkomst, så der kan flyttes investeringer fra mursten til produktion og arbejdspladser, siger Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

9/7 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.