left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligudbuddet stiger for første gang i knap et årBoligmarkedet kan være på vej ind i en ny og bedre balance. Foto: Boligsiden.dk.

Boligudbuddet stiger for første gang i knap et år

Nye tal fra Boligsiden viser, at boligudbuddet nu stiger for første gang på godt et år. Det er en glædelig nyhed for boligkøberne, vurderer Estate

Del artiklen på

For første gang i knap et år stiger nu det samlede udbud af boliger til salg på boligmarkedet. Udbuddet stiger således fra 37.046 boliger til salg for to uger siden til 37.570 i sidste uge, viser tal fra Boligsiden. Der sker efter seks uger, hvor boligudbuddet gradvist er fladet ud efter et år med konstant fald.

Udvikling sker, fordi et rekordstort antal danskere nu sætter deres boliger til salg. I sidste uge alene blev 3715 boliger sat til salg. Det slår den gamle rekord for flest salg på en uge, som blev sat i uge 14 i 2017 med 3522 boliger til salg. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

Ifølge Estate er stigningen i boligudbuddet godt nyt for de mange købere i markedet.

- Dette er en nyhed, som køberne har ventet meget længe på. De sidste mange måneder er kampen om boligerne blevet stadig mere intens, og derfor vil det være godt, hvis denne nye udvikling får fat om boligmarkedet, udtaler Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Et større udbud af boliger til salg i markedet vil nemlig være med til at skabe en bedre balance i markedet, så det kan blive nemmere for køberne at slå til, når de skal på udkig efter en ny bolig. Det er nødvendigt efter et fald i boligudbuddet på 32 % det seneste år.

Sidste gang udbuddet steg en smule var i foråret 2020, nærmere bestemt ugerne 12-15, som dækker over slutningen af marts og starten af april. Hos Estate tror man på, at udviklingen denne gang kan være starten på en varig ændring.

- Vi følger udviklingen tæt og håber, at disse tal er symbolet på en ændring i markedet, som har været stadig mere tiltrængt de seneste måneder, siger Alexander Falck Winther.

Boliger i udbud på boligmarkedet i 2021
Uge:     Boliger i udbud:
Uge 1     41.037
Uge 2     40.281
Uge 3     39.506
Uge 4     38.903
Uge 5     38.443
Uge 6     38.217
Uge 7     37.645
Uge 8     37.206
Uge 9     37.168
Uge 10   37.103
Uge 11   37.046
Uge 12   37.570
(Kilde: Boligsiden).

-kj

Læs mere om Byggeri

31/3 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.