Aktuelle nyheder - Byggeri

Bred opbakning til Danmarks nye tekniske museumMed flytteplanerne til Svanemølleværket bliver der skabt et kulturelt kraftværk for videnskab, teknologi og innovation, der rækker ud mod verden.

Bred opbakning til Danmarks nye tekniske museum

Der er samlet et stærkt ambassadørkorps ifm. planerne om at flytte Danmarks Tekniske Museum til den ikoniske bygning Svanemølleværket

Del artiklen på

I spidsen for projektet står bestyrelsen i Bygnings- og udviklingsfonden DTM 4.0 med nyudnævnt formand Lars Liebst, der er tidligere direktør i Tivoli, og nyudnævnt næstformand Claus Jensen, Dansk Metals forbundsformand. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Rikke Søgaard Berth, der er partner i advokatvirksomheden Horten, Mette Lis Andersen, tidligere adm. direktør i Realdania, samt Christoffer Susé, som adm. direktør i Håndværkerforeningen. Sammen vil de være med til at løfte museet op i en international liga og arbejde for bred opbakning fra politikere, fonde og samarbejdspartnere:

- Projektet er et nyt fremadrettet kapitel i historien om det moderne Danmark som et højteknologisk samfund i en global verden. Med placeringen i Svanemølleværket får vi samtidig skabt en ideel ramme med stærk industrihistorie og en attraktiv beliggenhed ved havnefronten i København, siger Lars Liebst.

Til projektet er der samlet et stærkt ambassadørkorps med adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen som formand. Ambassadørerne er en række engagerede personer, der sammen støtter op om ideerne bag det nye tekniske museum og gerne vil dele deres viden om projektet med andre. Heriblandt er danske astronaut Andreas Mogensen:

- Danmarks Tekniske Museum er det perfekte eksempel på, hvad der i min barndom fik mig til at drømme om at blive astronaut. Jeg blev inspireret til at vælge en naturvidenskabelig og teknisk uddannelse og en karriere først som ingeniør og sidenhen astronaut. Derfor er det naturligt for mig at indgå i ambassadørkorpset for det nye tekniske museum i håbet om at endnu flere kan blive inspireret og fascineret på samme måde.

Planerne om det nye Danmarks Tekniske Museum omfatter ikke kun en fysisk flytning, men en gentænkning af museet som et moderne samtidsmuseum, der er relevant for den tid og den verden, vi lever i. Og de forandringer sker allerede nu på det eksisterende museum i Helsingør.

Projektudviklingen er muliggjort gennem aktiv medvirken fra bestyrelsen, Københavns kommune, Udviklingsselskabet By & Havn, Ørsted og HOFOR og en række fonde. I den næste fase af projektet inviteres til dialog med en bred kreds af fonde, politikere, virksomheder, uddannelses- og kulturinstitutioner ligesom offentligheden vil blive inddraget på rejsen, der skal føre til etablering af det nye museum.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.