bygma
bygma
scroll
Bæredygtigt børnehus i HjørringStorgården Børnehave er en anden institution, som Bjerg Arkitektur har realiseret. Ill.: Bjerg Arkitektur.

Bæredygtigt børnehus i Hjørring

Hjørring Kommune opfører ny daginstitution i Hjørring midtby. Det nye børnehus skal være bæredygtigt og grønt med udsigt til en DGNB Guld-certificering

Arkitektur - Bæredygtighed

Projektet med et nyt børnehus i Hjørring skal opfylde et behov for ekstra vuggestue- og børnehavepladser i Hjørring by. Børnehuset opføres med et bruttoareal på ca. 2000 m2 og med plads til i alt 185 børn og 40 medarbejdere. Institutionen placeres på matriklen Palleskærvej 4-8 i Hjørring, hvor der i dag ligger bygninger, som tidligere blev benyttet til ungdomsklubben Godthåb.

Opgaven med det nye børnehus i Hjørring er vundet af Bjerg Arkitektur, Cowi og By+Land.

- Med forankring i Hjørring Kommunes Dagtilbudspolitik om, at alle børn deltager i et udviklende miljø, hvor der er fokus på læring, trivsel og dannelse, ser vi frem til et godt samarbejde - ikke kun med kommunen, men også med pædagoger og forældrerepræsentanter, siger arkitekt og partner hos Bjerg Arkitektur, Mark Krebs.

Han fortsætter:

- For os er det en selvfølgelighed at indarbejde en stor bredde af bæredygtige tiltag, så det både handler om energi, levetid og totaløkonomi, men også om, at en bygning til børn bør udformes så klimavenligt og naturligt som muligt.

Bjerg Arkitektur har bl.a. været arkitekt på det DGNB-certificerede Børnehus Karolinelund i Aalborg, der som det første børnehus har opnået DGNB Platin. Desuden har Bjerg mere end otte realiserede projekter med DGNB- og BREEAM-certificerede børnehuse, der som ultra lavenergibyggerier overstiger 2020-krav.

Daginstitutionen i Hjørring forventes at stå færdig i februar 2021. Den økonomiske ramme er på ca. 40 mio. kr.

-kj

15/11 2019