Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggebranchen har gavn af tilbygninger på parcelhuset

Byggebranchen har gavn af tilbygninger på parcelhuset

Det er ikke kun boligsalget, der nyder godt af de rekordlave renter. Det betyder nemlig også, at flere vælger at bygge til på parcelhuset. Det viser tal fra Danmarks Statistik

Del artiklen på

Direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen, peger efter tal fra Danmarks Statistik på, at mangel på plads får flere og flere til at bygge til:

- Når pladsen bliver for trang, er det oplagt at flytte til noget større, men det er langt fra alle, der følger den indskydelse. Der er de sidste fem år er blevet opført et stigende antal tilbygninger hos landets parcelhusejere, og ifølge den samlede omsætning for nybyggeri og tilbygning er der tale om en stigning på 84 procent, fortæller han. Den årlige omsætning var i 2019 på over 100 milliarder kroner, og selv om private tilbygninger kun udgør en mindre del af den samlede omsætning for nybyggeri, bakker det ejendomsmæglerkædens erfaringer op.

Langsigtet investering
Peter J. Mattsen er ikke overrasket over udviklingen og henviser til, at dansk økonomi de seneste år har været stærk, og renten lav og stabil:

- Det er selvfølgelig medvirkende til, at flere er i stand til at realisere deres planer om en tilbygning, fordi de både kan skaffe finansiering og samtidig betragte tilbygningen som en langsigtet investering. Hvis man er rigtig glad for at bo i sin bolig, og man nødig vil flytte, kan jeg godt forstå, at man vælger at bygge til. Som ejendomsmæglere hjælper vi gerne med at undersøge mulighederne og lave analysen for kunden, for grundlæggende handler det om, at folk skal kunne søge professionel rådgivning, når de står overfor at skulle træffe en stor økonomisk beslutning, fortæller Peter J. Mattsen.

DanB

Læs mere om Byggeri

3/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.