LCA
LCA
scroll
Byggefejl har ført til evakuering af beboere i Nordsjælland

Byggefejl har ført til evakuering af beboere i Nordsjælland

Boliggården har med øjeblikkelig virkning evakuerer beboere i boligafdelingen Stævnen i Snekkersten

Af Dan Bjerring

Man fristes til næsten at råbe - ALLE MAND FRA BORDE.
Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, har fået en anbefaling fra et rådgivende ingeniørfirma, der har gjort det nødvendigt med en akut evakuering af alle beboerne i toplansboligerne.

Boliggården modtog fredag eftermiddag en mail fra Sweco, der har fået Boliggården til at handle med det samme.

Fredag aften sammenkaldte Boliggården derfor alle beboere til et møde, hvor de blev orienteret om, at Sweco Ingeniørerne i forbindelse med en skimmelrenovering har undersøgt konstruktionen i toplansboligerne.

Projekteringsfejl
De har konstateret, at husene oprindeligt er udført med projekterings- og udførelsesfejl, som medfører nedstyrtningsfare.

Det er rådgivervirksomheden Sweco, der har gennemført undersøgelserne, som er bekræftet af en uafhængig tredjepart.

Boliggården følger anbefalingen fra ingeniørerne om øjeblikkelig evakuering, og beboerne blev på det indkaldte møde anbefalet at finde andre steder at bo i weekenden. Var det ikke muligt, kunne de tjekke ind på et lokalt hotel - Boliggården betaler udgifterne.

Ikke tilbage foreløbig
Med den viden, Boliggården har på nuværende tidspunkt, forventes det ikke, at beboerne kommer tilbage til boligerne foreløbigt.

Beboerne er derfor blevet anbefalet, at de i dag mandag kontakter deres forsikringsselskab med henblik på midlertidig genhusning.

- Vi har stor forståelse for den frustration og det besvær, som vores beboere bliver udsat for. Vi vil mandag kontakte alle beboere i toplansboligerne for at sikre, at de har fundet en genhusningsbolig, siger direktør Pia Skov.

Stævnens fremtid skal nu afklares nærmere.

Boliggården har fredag eftermiddag orienteret Helsingør Kommune om sagen.

5/2 2024