left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggefirma vinder opgaver i kongelig køkkenhaveTil næste sommer åbner "Den Kongelige Køkkenhave" ved Graasten Slot, som skal være en helt ny attraktion i Sønderjylland til glæde for lokalmiljøet og turister fra ind- og udland.Foto: Thomas Rahbek.

Byggefirma vinder opgaver i kongelig køkkenhave

Slots- og Kulturstyrelsen har udvalgt SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, til at stå for byggeriet af et paradehus, en vinterhave, mandskabsbygninger, værksted m.m. ved Graasten Slot

Del artiklen på

Kultur - Byggeri
Til næste sommer åbner 'Den Kongelige Køkkenhave' ved Graasten Slot, som skal være en helt ny attraktion i Sønderjylland til glæde for både lokalmiljøet og turister fra ind- og udland.

I januar måned gik opgaven med totalrådgivning på projektet til arkitektfirmaet "P+P arkitekter", og nu har Slots- og Kulturstyrelsen så udvalgt byggevirksomheden SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, til at stå for opførelsen af et paradehus, en vinterhave, mandskabsbygninger, værksted og ombygningen af den gamle gartnerbygning, der skal forvandles til en velkomstbygning.

- Projektet 'Den Kongelige Køkkenhave' ved Graasten Slot er et utrolig spændende projekt, som vi glæder os meget til at vise frem for offentligheden. Engang bugnede køkkenhaven ved slottet med frugt og grønt, men i de senere år er køkkenhaven skrumpet en del. Det laver vi om på nu, og samtidig åbner vi køkkenhaven op for både lokale og turister, så alle får mulighed for at opleve en kongelig køkkenhave fuld af aktivitet, siger enhedschef Niels Mellergaard, Center for Slotte og Haver, Slots- og Kulturstyrelsen.

Stolt byggemand
Entreprisen har været i udbud, og Slots- og Kulturstyrelsen ser nu frem til indgå i et tæt samarbejde med SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, om opgaven.

Direktør og bygmester Torben Golles, SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, siger:

- Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og til at samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen om projektet. Opgaven passer rigtig godt til SIB, der tidligere har bygget blandt andet sundhedshus, handicapboliger og ejerboliger i Gråsten, og vi er stolte over at skulle bygge nyt i "Den Kongelige Køkkenhave" ved Graasten Slot.

Planen er, at alt står klart til en indvielse af "Den Kongelige Køkkenhave" i sommeren 2020, hvor haven åbner for offentligheden.

-jhn

Fakta:
Projektet er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Louis Hansens Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, BHJ Fonden, Sydbank Fonden, Elsass Fonden og Michael Jebsen Fonden.

Læs mere om 'Den Kongelige Køkkenhave' her

Læs mere om Byggeri

8/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.