Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriet er ikke længere den største jobmotor

Byggeriet er ikke længere den største jobmotor

De seneste tal fra Danmarks Statistiks for lønmodtagerbeskæftigelsen i november viste ifølge cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri et marginalt fald på 200 personer set i forhold til måneden.\r\n

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Det danske arbejdsmarked gik lidt ned i fart i 2. halvår 2019. Men med stort set jobmæssigt status quo mener cheføkonom Bo Sandberg, at der fortsat er et vist ’teflonlag’ hen over dansk økonomi.

Han forventer dog, at 2020 byder på en mere beskeden jobvækst end i 2019, hvor der i snit er skabt 2.600 nye job om måneden:

- Der vil givetvis også i 2020 være flere beskæftigede ved årets udgang end ved årets start, men der kan sagtens komme nogle måneder med tilbageslag undervejs. Vi kommer således til at opleve et arbejdsmarked, der bevæger sig fremad efter devisen, to skridt frem og ét tilbage, siger Bo Sandberg.

Vigtigste nøgletal
Den månedlige udvikling i lønmodtagerbeskæftigelsen har efterhånden erobret titlen som det vigtigste ”hårde” danske økonomiske nøgletal:

- Lønmodtagerbeskæftigelsen er en glimrende strømpil for arbejdsmarkedet og sundhedstilstanden i økonomien i det hele taget. Og det er et nøgletal, som heller ikke efterfølgende bliver revideret i tide og utide, siger cheføkonomen.

Ifølge Danmarks Statistik, var der i november 2019 2.795.700 personer med lønmodtagerjob i Danmark, og zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, er jobvæksten henover efteråret – lidt overraskende – fortsat ufortrødent.

- I de tre efterårsmåneder, har byggeriet i alt skabt 1200 nye job fra et i forvejen højt udgangspunkt, senest 500 job i november, siger Bo Sandberg.

Ikke den største jobmotor
Han understreger dog, at byggeriet ikke længere er den største jobmotor, men alene det, at der fortsat er tale om en jobvækst, er imponerende:

- Fremtidsudsigterne er dog i 2020 blevet lidt mere brogede for byggeriet. Boligmarkedet i de store byer har toppet og der er et hul i anlægsmarkedet mens vi venter både på en langsigtet infrastrukturplan og på at Femern-forbindelsen påbegyndes i 2021. Omvendt ventes den høje handelsaktivitet på boligmarkedet og de rekordmange lånekonverteringer i kølvandet på de negative renter at kaste ekstra renoveringsopgaver af sig, siger Bo Sandberg.Læs mere om Byggeri

21/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.