Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriet skal hjælpe regeringen med at nå klimamål- Både arkitekter, rådgivere, producenter, entreprenører og håndværkere er optaget af at udvikle nye løsninger, der vil bringe CO2-udledningen ned, siger Lars Storr-Hansen.(foto:Ricky J. Molloy).

Byggeriet skal hjælpe regeringen med at nå klimamål

Hvordan kan byggeriet bringe udledningen af CO2 ned, når de fremstiller og bruger byggematerialer? Og hvordan kan man gøre boliger og bygninger mere energieffektive? Det skal nyt klimapartnerskab give regeringen svarene på

Del artiklen på

Samfund - Byggeri - Klima

Klimapartnerskabet for bygge- og anlæg er et af i alt 13 partnerskaber, som regeringen har bedt om at komme med bud på, hvordan man kan reducere udledningen af drivhusgasser i de enkelte brancher.

Det glæder formand for partnerskabet adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff A/S og Dansk Byggeri, der er sekretariat sig til at finde svarene på. Og i bygge- og anlægsbranchen har man allerede smøget ærmerne op.

- Arbejdet med at gøre både nye og eksisterende bygninger og boliger mere energieffektive har længe været en af branchens vigtige pejlemærker. Allerede i dag arbejder vi målrettet med nye produkter og måder at producere og bygge på i alle led i byggeriet. Arkitekter, rådgivere, producenter, entreprenører og håndværkere er optaget af at udvikle nye løsninger, der vil bringe CO2-udledningen endnu mere ned. Og vi vil bestræbe os på at få alle ideer og erfaringer i spil, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

CO2 udledning fra beton skal halveres på ti år
I dag står byggeri og anlæg for knap 40 procent af energiforbruget herhjemme. Udskiftning af oliefyr og utætte vinduer, bedre isolering og klimaskærme i private og offentlige bygninger vil kunne ses på klimaregnskabet. Det samme vil nye energineutrale boliger og bygninger.

I denne uge lancerede betonbranchen med branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri i spidsen en plan for, hvordan den inden for 10 år kan halvere udledningen af CO2. Planen opererer blandt andet med en anden sammensætning af beton, så man kan producere den mere miljøvenligt. Og Klimapartnerskabet for bygge- og anlægsbranchen vil arbejde med flere af den type initiativer.

- Den indlejrede CO2 i byggematerialerne skal ned, så vi inden for de næste ti år kan se, at der for hver kvadratmeter byggeri bliver udledt langt mindre CO2, end der bliver i dag. Arbejdet med den indlejrede CO2 er i fuld gang, men der er lang vej igen, og det kræver hjælp og velvilje fra både politikere og forskere at nå i mål, siger Lars Storr-Hansen.

Partnerskabet skal hele vejen rundt
Dansk Byggeri lægger vægt på, at man inddrager relevante samarbejdspartnere.

- Det er vigtigt, at Klimapartnerskabet kommer hele vejen rundt om byggeriet. Og vi vil blandt andet se på, hvordan det er muligt at spare CO2 i driften af bygningerne og i selve byggeprocessen, hvor der for eksempel lige nu arbejdes intensivt på at udvikle mere miljøvenlige maskiner og materiel, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Partnerskaberne skal i slutningen af februar fremlægge deres bud på, hvordan de enkelte sektorer kan styrke den grønne omstilling. Her vil regeringen vurdere og prioritere dem og tage højde for nogle af dem i den kommende klimahandlingsplan, der skal forhandles med folketingets partier til foråret.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

15/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne