Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggeriets realløn stiger trods lave lønstigninger

Byggeriets realløn stiger trods lave lønstigninger

Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik for 2. kvartal 2019 viser en faldende lønstigningstakt fra 2,5 procent i de foregående tre kvartaler til nu 2,4 procent på det samlede DA-område

Del artiklen på

Lønudvikling

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Lønstigningerne i byggeriet har desuden taget et markant dyk – om end på et noget højere niveau – fra 3,4 procent i 1. kvartal til 3,1 procent i 2. kvartal.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, siger, at 2,4 procent i årlig lønstigning måske ikke lyder af så meget, men han peger på, at med den aktuelle, lave inflation på langt under én procent er reallønsudviklingen lige nu på det højeste niveau, den har været på siden finanskrisen:

- Inflationen er lav, renten er lav og lønudviklingen er moderat. Det giver en balanceret reallønsfremgang, som er godt nyt for dansk økonomi. Dermed understøttes privatforbruget uden at konkurrenceevnen udfordres, siger cheføkonomen.

Konjunkturfølsomt erhverv
Han mener, at de nye løntal fra DA tyder på, at presset på byggeriets arbejdsmarked er aftagende, hvilket bekræftes af andre nøgletal:

- Man skal dog være varsom med at konkludere alt for håndfast på et enkelt kvartals faldende lønudvikling. Byggeriet er et ganske konjunkturfølsomt erhverv, og i 2019 er manglen på arbejdskraft ikke helt så udpræget, som den var i 2018. Det er værd at notere sig, at det seneste kvartals fald i byggeriets lønstigningstakt primært skyldes færre udgifter til genebetalinger - at der udføres mindre overarbejde nu end i de foregående kvartaler, siger Bo Sandberg


Læs mere om Byggeri

15/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.